Büntetők után vereséget szenvedett női válogatottunk

Norvégia büntetőkkel 3-2-re legyőzte Magyarországot a női divízió I/A jégkorong-világbajnokság 3. fordulójában. Az első kettő jut fel, a folytatásban a mienk nem hibázhatnak.

2024. 04. 24. 15:02
Női jégkorong-vb, Magyarország, Norvégia
Veszélyben a norvég kapu Fotó: MJSZ/Vörö
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott az első két mérkőzését egyaránt 2-0-ra nyerte meg, előbb a Koreai Köztársaságot, majd Hollandiát győzte le. A norvégok sorsolása nehezebb volt, ők két erős csapat ellen kezdtek, Ausztriát megverték 3-2-re, majd büntetőkkel 4-3-ra kikaptak Franciaországtól.

Egy újabb sikerrel a magyar válogatott már a továbbjutás küszöbére léphetett volna, ám sokáig amiatt aggódhattunk, legalább a hosszabbítást sikerül-e kiharcolni. Fischer révén Norvégia szerzett vezetést a 35. percben, a mieink csak a hajrában, az 55. percben egyenlítettek Huszák Alexandra találatával.

Az 1-1-es rendes játékidő után következett a hosszabbítás, amely során Huszák a győzelmet is kiharcolhatta volna, ám a kapuvasat találta el. Nem született tehát gól, jöttek a büntetők.

Két-két kimaradt kísérlet után Pázmándi Zsófia végre betalált, sajnos ezután így tett a norvégoktól Fischer is. Öt-öt lövés után 1-1-re állt tehát a párharc, jött a ráadás, immár páronkénti elszámolással. A nyolcadik körben a norvégok betaláltak, így 3-2-re megnyerték a mérkőzést és két pontot kaptak, a magyarok pedig egyet. Folytatás pénteken Ausztria ellen, még egy vereség nem fér bele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.