Nagy Zsolt kapáslövései eldönthették a Kisvárda sorsát + videó

Nagyot küzdött a Kisvárda a Puskás Akadémia otthonában, mégis 4-2-re kikapott a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombati játéknapján. Így a szabolcsiaknak már nincs a saját kezükben a sorsuk: ha az Újpest szombat este pontot szerez a Diósgyőr ellen, a Kisvárda kiesik az élvonalból.

2024. 05. 04. 17:32
Nagy Zsolt duplázott a Kisvárda ellen
Nagy Zsolt duplázott a Kisvárda ellen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas volt a lemaradásuk, így már régóta egyértelműnek tűnt, hogy a Mezőkövesd és a Kisvárda esik majd ki a magyar élvonalból. Előbbi esetében így is lett, utóbbi azonban megtáltosodott tavasszal, és szépen lassan felzárkózott a tizedik Újpest mögé. Míg a Kisvárda az előző négy meccsén négy pontot gyűjtött, addig az Újpestnek egyet sem sikerült, így hat pontra olvadt az előnye három körrel az idény vége előtt.

Innen várta tehát a két kiesőjelölt a 31. fordulót. A Kisvárdára nehéz feladat várt, hiszen a dobogóra vágyó Puskás Akadémia otthonába látogatott szombaton. A mérkőzés előtt mindkét vezetőedző megjegyezte, hogy csak a győzelemmel lenne elégedett, és meglátszott a két csapaton is, hogy ebben a szellemben léptek pályára. Nagy iram és agresszív játék jellemezte az első félidőt, és mindkét gárda előtt adódott több lehetőség is. A felcsúti Pécsi Árminnak például már a 3. és 5. percben is védenie kellett Bernardo Matic egy-egy fejesénél, de közben a másik oldalon a Puskás Akadémia akár le is zárhatta volna a mérkőzést az első játékrészben.

Végül „csak” három gól esett, kettőt a hazaiak, egyet a vendégek szereztek. A második találat Nagy Zsolt nevéhez fűződik, remek kapáslövéssel jelentkezett:

Az egygólos hátrány nem lett volna ledolgozhatatlan, de nem tudott felállni a Kisvárda, a Puskás Akadémia ugyanis húsz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Nagy Zsolt újabb kapáslövése kötött ki a Kisvárda hálójában, majd a 65. percben Komáromi György is eredményes volt, végül a kisvárdai Ésik Ákos állította be a 4-2-es végeredményt.

A Puskás Akadémia maradt a negyedik helyen, négy ponttal előzi meg a felcsútiakat a vasárnap Kecskemétre látogató Paks. A kisvárdaiak veresége után az Újpestnek pedig szombat este egy döntetlen is elég lesz a Diósgyőr ellen (19.15), hogy a vonal felett fejezze be az idényt.

NB I, 31. forduló

Péntek
Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0), Sóstói Stadion, 3104 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Katona M. (23.), Christiansen (32.), Csongvai (40.), Pető M. (77.). Kiállítva: Kádár (MTK, 10.)

Szombat
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-2 (1-0), Városi Stadion, 1320 néző, jv.: Pillók. Gólszerzők: Szalai J. (44.), ill. Bedi (60.), Drazsics (87. – öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 4-2 (2-1), Pancho Aréna, jv.: Derdák. Gólszerzők: Puljic (29.), Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), ill. Navrátil (45.), Ésik (90+1.)
Újpest–Diósgyőr 19.15

Vasárnap
Kecskemét–Paks 16.00
Ferencváros–Debrecen 18.30

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.