Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A Paksnak már megvan a dobogó, az ezüstérem viszont még nincsen + videók

Húsz perc alatt három gólt lőtt a Puskás Akadémia az MTK vendégeként, és bár a hazai csapat még a szünet előtt szépített, a felcsútiak 3-1-re nyertek a labdarúgó NB I 32. fordulójának első szombati mérkőzésén. A vendégek ezzel a sikerrel a legrosszabb esetben is negyedikek lesznek a végén, ami nemzetközi szereplést ér, de még a dobogóban is reménykedhetnek.

2024. 05. 11. 19:36
A Paks 1-1-re végzett Zalaegerszegen, így még nem biztos számára az ezüstérem Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak a dobogós helyezésekért és a nemzetközi porondért zajlott harc az NB I-ben, két fordulóval a vége előtt már minden más fontos kérdés eldőlt. A Ferencváros a bajnok, a Kisvárda és a Mezőkövesd kiesett, de a dobogóra még okkal ácsingózhatott a Paks és a Fehérvár mellett a Puskás Akadémia is, utóbbit ráadásul papíron még megelőzhette a Debrecen, aminek az volt  tétje, hogy a negyedik helyezett csapat indulhat a konferencialigában.

Urho Nissilä duplázott a felcsúti csapatban Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Ez utóbbi problémát a Puskás Akadémia magabiztosan megoldotta: az MTK vendégeként húsz perc elteltével már 3-0-ra vezetett. A felcsúti együttes uralta a meccset, még növelhette is volna az előnyét, ehelyett azonban a házigazdák szépítettek az első félidő végén. Ez azonban nem sok változást hozott a folytatásra, akadtak helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott. Ekkor úgy állt a tabella, hogy a Puskás Akadémia hét ponttal elhúzott a Debrecentől, amely már csak hatot szerezhet, azaz a felcsúti klub negyediknél rosszabb helyen biztosan nem végez. 

A szombat második mérkőzésén a Paks a Zalaegerszeg vendége volt, és bár a hazai csapat vezetést szerzett, Windecker József ezt az első játékrész hosszabbításában kiegyenlítette. A fordulás után nem boldogultak egymással a csapatok, amit a paksiak bánhattak jobban, hiszen a győzelemmel már bebiztosíthatták volna az ezüstérmüket. Az egy ponttal a dobogó már megvan nekik, ám ha a Fehérvár nyer vasárnap Debrecenben, akkor felléphet a második helyre, ami egyébként a Puskás Akadémia dobogós álmait is szertefoszlatná.

NB I, 32. forduló

Péntek

Újpest–Kecskemét 0-3 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 5255 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Pálinkás (27., 64.), Horváth K. (59.)

Szombat

MTK Budapest–Puskás Akadémia 1-3 (1-3), Új Hidegkuti Stadion, 2562 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők:  Nagy Zs. (36.), illetve Szolnoki (5.), Nissila (12., 20.)

Zalaegerszeg–Paks 1-1 (1-1), Zalaegerszeg, 3411 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Mim (25.), illetve Windecker (45+4.)

Diósgyőr–Ferencváros 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Kisvárda–Mezőkövesd 14.15

Debrecen–Fehérvár 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.