Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

7-0 után 0-3, a Kecskemét alaposan elrontotta az Újpest hazai búcsúját + videó

A Kecskemét magabiztos, 3-0-s újpesti győzelmével vette kezdetét péntek este az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója. A vendégcsapatból Pálinkás Gergő duplázott, a hazai oldalon Aboubakar Keita többször is nagyot hibázott.

2024. 05. 10. 22:06
Az Újpest és a Kecskemét összecsapása nyitotta meg a bajnokság 32. fordulóját. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bennmaradását az előző fordulóban matematikailag is bebiztosító Újpest a két ponttal előtte álló Kecskemétet látta vendégül az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 32. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. Ez volt a házigazda utolsó hazai mérkőzése a 2023/2024-es idényben, és ki tudja, talán a vezetőedző, a harmadik újpesti korszakát teljesítő Mészöly Géza számára is ez volt a búcsú a Szusza Ferenc Stadiontól – mint korábban megírtuk, információink szerint az új tulajdonosi kör még nem tárgyalt vele a közös folytatásról.

Mészöly Géza vezetőedzőként február óta irányítja újra az Újpestet. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Egyéni hiba után előnyben a vendégek

A meccs első próbálkozása a 4. perc eseménye volt, hazai részről egy távoli lövés nagyon nem találta el a kaput. Néggyel később Matija Ljujcs már közelebb járt, egy szöglet után tűzte kapura a labdát 20 méterről, ám a játékszert először kiejtő Varga Bence másodjára védeni tudott. A 16. percben megvolt az első kecskeméti lehetőség is, Helmich Pál harcos labdaszerzése után Nikitscher Tamás lőtt a tizenhatos előteréből, de az újpestiek kapuját védő Molnár Zsombor hárított. Nem volt öldöklő az iram, így a közönség jobb híján saját magát szórakoztatta – a 20. percben eljött az ellenfelek szidásának az ideje, megkapta a beosztását fradista, kispesti, azaz mindenki, akit nem annyira szívlelnek Budapest IV. kerületében.

A 27. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Kecskemét, a hazaiak védekező középpályása, az elefántcsontparti Aboubakar Keita egy átvételt követően szinte odaajándékozta a labdát a büntetőterületen belül érkező Pálinkás Gergőnek, aki köszönte szépen, és élt a lehetőséggel, a labda a kapufát is érintve a hálóba pattant. Nagy hiba után szerzett vezetést a vendégcsapat.

A gól után egyik csapat sem volt különösebben veszélyes a másik kapujára, így a játékosok 1-0-s kecskeméti vezetésnél vonulhattak félidei pihenőre.

 

Két találattal minden eldőlt

A szünetben a hivatalos adat szerint 5255 főből álló közönség megünnepelte az újpesti női vízilabdacsapat, amely szerdán a Ferencváros legyőzésével nyerte meg a bajnoki címet. Ezt követően a második játékrész kisebb csúszással kezdődött, mivel Ljujics fájlalta a gyomrát, ám végül a szerb középpályással folytatódott a játék.

Radosevics Ognjen a múlt héten gólt szerzett, a pénteki bajnokin viszont ő sem tudott segíteni. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az 59. minutumban ismét váratlanul talált a kapuba a Kecskemét, a Keita eladott labdája után remek passzt kapó Horváth Krisztofer két védője eszén is túljárt, majd lőtt a kapuba 16 méterről, megduplázva a vendégek előnyét (0-2). Egyre nehezebb helyzetbe került a múlt héten, a Diósgyőr ellen még hét gólt szerző Újpest, hát még akkor, amikor alig öttel később Pálinkás újra a kapuba talált, 3-0-ra alakítva az állást. Aboubakar Keita ebben a gólban is vastagon benne volt... A szünetben még oly lelkesen ünneplő hazai tábor jó néhány percre elhalkult, kivéve, amikor elégedetlenségének adott hangot.

A Kecskemét háromgólos előnye birtokában sem fékezett, hamarosan újabb találatot szerezhetett volna. Később az Újpest kapufát talált, de az utolsó 20 percre lényegében eldőlt a legfontosabb kérdés, ez ellen pedig a vendéglátó semmit nem tudott tenni, így vereséggel búcsúzott hazai közönségétől erre az évadra. A kecskemétiek 3-0-ra nyertek, ezzel aligha javítva Mészöly Géza tárgyalási pozícióját a folytatást illetően...

NB I, a 32. forduló programja

Péntek

Újpest–Kecskemét 0-3 (0-1)

Szombat

MTK Budapest–Puskás Akadémia 15.30

Zalaegerszeg–Paks 17.30

Diósgyőr–Ferencváros 19.30

Vasárnap

Kisvárda–Mezőkövesd 14.15

Debrecen–Fehérvár 19.30

Minden mérkőzést élőben láthatnak az M4 Sporton!

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.