időjárás 18°C Eufrozina, Kende 2021. September 25.
logo

Kultúra

Ősz a Concerto Budapesttel

Elisabeth Leonskaja, Szergej Krilov, Jevgenyij Koroljov – csupán néhány név a világhírű művészek sorából, akikkel a Concerto Budapest őszi hangversenyein találkozhat a közönség.

Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány díjait

Az 1980-tól működő Bethlen Gábor Alapítvány hazai és külhoni magyarok áldozatkészsége, valamint kurátorai munkája révén, azok anyagi, szellemi és lelki támogatásával szolgálja a nemzetet.

Bármikor néz Fellini-filmeket

Szulák Andreával a Nine (Kilenc) című musical kapcsán Federico Fellini filmjeiről és az elmúlt időszakról beszélgettünk.

A Toldi zenéje több mint rajzfilmzene

A rajzfilmsorozat zenéjét komponáló Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, Selmeczi György volt az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendége.

A Beethoven-évfordulót ünnepli az Operaház

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a Magyar Állami Operaház az István király, Magyarhon első jótevője és az Athén romjai című darabokat viszi színre.

Nem babra megy a játék

Hogyan találkozik egymással egy színdarabban Shakespeare Hamlet című műve, Lear királya és Katona József Bánk bánja?

„Őbelőle táplálkozunk”

Hozzáállástól, vallástól, hitbéli meggyőződéstől függetlenül mindenkinek van üzenet a Vendégségben az Úrnál című tárlaton.

A természetről szól az ősz dereka a közmédián

A számos érdekes, elgondolkodtató, figyelemfelhívó műsor, film és beszélgetés mindegyike a biodiverzitás fontosságára, a Földön élő lények sokféleségének megőrzésére világít rá.

1/847 oldal