A nagybányai vendéglátás kiemelkedő képviselője a „The Buffet” étterem
Nagybánya egyike azon városainknak, melyek rajta vannak egy minimális általános műveltséggel rendelkező magyar ember képzeletbeli térképén.
Idén három nagykövet társul a rendezvényhez, valamint tucatnyi szakember mutatkozik be a fesztivál ideje alatt a Millenárison.
A Kurta egyértelműen fejlődött az elmúlt másfél évtizedben.
A nyugati világ etalonértékű étteremkalauzainak szerkesztői váltig hangsúlyozzák, hogy pontozásuk azon alapszik, ami a tányéron van, a konyha szinte kizárólagos szempontja az értékelésnek.
Ismét borkóstolókkal, kulturális programokkal indul útjára a Budafoki Pincejárat Budapest Bornegyedében.
Milyen bor készíthető az elsőként megjelent gyümölcsből, vannak-e sajátos jellemző tulajdonságai ennek a bornak?
Sajnos egyes esetekben lehetetlen kikutatni e közterületneveket – azon egyszerű okból, hogy Trianon előtt nem léteztek.
Mintegy félszáz minőségi bort tartanak, zömmel erdélyi és Kárpátokon túli igényes pincészetektől, az importborok Francia- illetve Olaszországból valók.
A sörfesztiválok ideje tavasztól őszig van, télen nagy a sörcsend. Kivételek azonban mindig akadnak.
Ki mondta, hogy pezsgőt csak szilveszterkor lehet inni? Mindig lehet!
Kézenfekvő volt, hogy e nevet válassza az egri vár szívében működő boutique hotel, melyben 15 tematikus szobát alakítottak ki. Ugyanezen a néven működik a szálló étterme is.
A tágan értelmezett Erdély vendéglátásának berkeiben zajló folyamatok nem függetlenek az anyaországi szakma mozgásától.
Nem kívánok azonosulni azokkal, akik temetik az európai borfogyasztást.
Nagybánya egyike azon városainknak, melyek rajta vannak egy minimális általános műveltséggel rendelkező magyar ember képzeletbeli térképén.
Az utóbbi évek trendje, hogy mind a nagyüzemi, mind a kisüzemi főzdékben elindult a gluténmentes sörök készítése és forgalmazása.
A középkori Kelet-Európában a házi sörfőzés minden paraszti gazdaságban ugyanolyan része volt az életnek, akár a szövés-fonás vagy az egyéb háztáji munkák.
A rendezvény idén is vonzotta a tágabb régió sörfőzdéit és sörfőzőit.
Az étlap a Gado Times nevet viseli, megismerkedhetünk benne a kínált italokon és ételeken kívül a Gado-figurákkal is.
A beltér hangulatos: gerendás mennyezet, festményekkel dekorált nyerstéglás falak, a benyílókban népi kerámiák.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.