
Kóstoló után – régi magyar szőlőfajták
Nehéz választani a nagy nemzetközi chardonnay- és cabernet-özön mellett még akkor is, ha netán vannak már jó emlékeink kevésbé elterjedt fajtákról is.
Nehéz választani a nagy nemzetközi chardonnay- és cabernet-özön mellett még akkor is, ha netán vannak már jó emlékeink kevésbé elterjedt fajtákról is.
A brassói magyar napok rendezvénysorozat jó alkalmat ad minden év szeptemberében körbejárni a festői város éttermi-sörözői kínálat.
Remek délutánt és estét töltöttünk a Spicccben, jó szívvel ajánljuk a helyet mindenkinek, horribile dictu még az absztinenseknek is.
A sörök minőségében és ízvilágában nem ismernek kompromisszumokat, magasra teszik a lécet minden versenytárs számára.
Valóban fontos lenne a legkisebbek megfelelő kulináris edukációja, kóstolásra és gasztronómiai nyitottságra nevelése.
A népi konyháról szóló antológiákban megannyi változatos halas receptet találunk.
Köln városának speciális söre a kölsch.
Az országot borairól csak kevesen ismerik.
Taste of Transylvania – harmadik rész
Mekkora esélye van a piacszerzésre egy olyan kisüzemi sörfőzdének, aki egy nagyüzemi szomszédságában működik?
A fesztivál második kiadását a szervezők több eredeti ötlettel tették még inkább emlékezetessé.
A nők egyre inkább megtalálják jól megérdemelt helyüket a bor világában.
Wet hopped – Hopfenflücker – friss komlós.
Szakmai nappal vette kezdetét csütörtökön a legjelentősebb erdélyi gasztrofesztivál, az idén második alkalommal megrendezett Taste of Transylvania.
Az eseményen évente több, mint ötmillió sörre szomjas látogató iszik, 2022-ben 5,6 millió liter sört ittak meg.
A termelő nem tekintheti játéknak az évjáratok változását, saját borai kelendőségét, megmérettetését.
A magyar vendéglátáson belül csitulni látszik a kétezres évek elejének vérre menő polémiája a „fősodor” és az „új hullám” között.
Az a legjobb, ha egy megfelelő helyismerettel rendelkező jóbarátunk saját tapasztalatai alapján hívja fel a figyelmünket a feltétlenül meglátogatandó vendéglátó egységekre.
Remek élményt nyújtott a Buona Sera, örömmel visszatérnék mást is megkóstolni.
Május végén rendezték a Budapest Beer Weeket, ahol főleg a menő külhoni főzdék voltak a főszerepben.
A figyelem középpontjába az organikus, a biodinamikus és a natúrpezsgők kerültek.
Az alkohol ízhordozó, és mint ilyen, a borélmény eléréséhez elengedhetetlen.
Az önmagában jelzésértékű, hogy a pacalrajongók közében legnépszerűbb éttermek közül kettő is Szarvason működik.
Popularitásuk vélhetően a nagy adagoknak és a járvány előtti időkre emlékeztető, rendkívül kedvező áraknak köszönhető amellett, hogy a pörköltek kiemelkedőek.
Sörforradalom. Milliószor hallhattuk ezt a fogalmat az elmúlt évtizedben, de tudjuk mit jelent, honnan jön, hová tart? Cikkünkben megvizsgáljuk a folyamat alakulását az Egyesült Államokban és annak hazai párhuzamait.
Kifejezetten jók az alapanyag-társítások, az ízkombinációk, a távol-keleti inspirációt sem nélkülöző fúziós törekvések.
A bor, ami megszületett, ha születésének körülményeit a Teremtő alakította, bizony nagylelkűen adja magát kóstolójának.
Másodjára rendezték meg a Beer by Lake sörfesztivált.
Honleányi indíttatásból azt mondom: tokaji, a prkatikum oldaláról nézve pedig pezsgő.
A cider az elkészítése alapján a borhoz köthető, fogyasztási kultúráját nézve viszont sok szempontból a sörhöz hasonlít.
Annyi biztos, hogy ha ide beülünk és szétnézünk, megannyi jelzést kapunk arról, hogy jó helyen járunk.
Egészen megdöbbentő, hogy milyen magas minőségű házi főzésű pálinkákat kóstolhatunk ezen az elszakított területen.
Az italválaszték a maga nemében aradi viszonylatban egyedülálló.
Ugyan nyár van és meleg, általában komoly témákkal ilyenkor ritkábban foglalkozunk.
Hiába érezzük úgy, hogy sok tekintetben véget ért a kisüzemi sörforradalom, még vannak utórezgései.
Itt van az a kérdés is, hogy a borhoz milyen zene simul a legjobban.
Hogy egy sörös világnap mennyire komoly, ezt habitus dolga, megítélni, de miért ne lehetne az egyik kedvenc sörtípusunknak is saját ünnepe?
A bor talán az egyik legösszetettebb árucikk a világban. Sokfelől meg lehet közelíteni, sok olyan tulajdonsága van, amit tökéletesen az ellentétes irányba lehet fordítani.
Az étterem zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen a tökéletes szerviz, illetve az, hogy a placcon és a konyhában is jókedv legyen.
A mai felmérések szerint egyre többen választanak alkoholmentes italokat.
A sörök készítésekor alapvetően két nagy élesztőcsalád termékeit, köznapi nyelven ale és lager élesztőket használunk.
A Lumos azon kevés vendéglátóegység közé tartozik, mely a tömegtermékeket be sem engedi az üzletbe.