A kormány segít a Tungsram elbocsájtott dolgozóinak

Komjáthi Imre (MSZP) felvetésére a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelezte, a kormány segít a Tungsram elbocsájtott dolgozóinak.

2022. 05. 10. 11:33
BODÓ Sándor
Budapest, 2021. szeptember 27. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár a kkv-k kapacitásbõvítõ támogatásának elindulásáról tartott sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2021. szeptember 27-én. A munkavállalói létszám növelése és a kapacitások bõvítése céljából vissza nem térítendõ támogatásra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások 13,7 milliárd forintos keretösszeg erejéig. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar munkavállalókkal kegyetlenül bánnak el a kormány stratégiai parterei – erről Komjáthi Imre beszélt napirend előtti felszólalásában. Az MSZP-s politikus példaként hozta a Tungsramnál elkezdődött tömeges leépítéseket. Szerinte Dunaújvárosban és Makón is ugyanez volt a helyzet, Esztergomban pedig nem akarták megvédeni a szakszervezetet.

– A tőkést, a multit lassan már jobban támogatja a kormány, mint a magyar munkavállalót – vélekedett Komjáthi.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár válaszában jelezte; a foglalkoztatási osztály munkatársai jelen vannak a Tungsram gyárnál, jogi tanácsadással, álláshely-közvetítéssel segítenek. Ezzel párhuzamosan a szakszervezeti vezetőkkel is államtitkári szinten tárgyal a kormány. Emellett a Kereskedelmi és Iparkamara is jelentkezett, hogy a foglalkoztatottak elhelyezkedését segítsék. 

A választásokon kiderült, hogy meghatározó többség szerint a kormány a munkavállalók pártján áll

– emlékeztetett Bodó Sándor. Elmondta, hogy a jobboldali kormány 2010 óta egyértelművé tette, hogy nem a segélyezésben, hanem a munkahelyteremtésben és az adócsökkentésben hisz. 

Kiemelte, hogy 

ma Magyarországon megéri dolgozni, 4,7 millióan így is tesznek, ennyien pedig még a rendszerváltás óta nem dolgoztak itthon.

– 3,6 százalékos a munkanélküliségi és 74 százalékos a foglalkoztatottsági ráta, ami szintén kedvező – tette hozzá az államtitkár. 

A Tungsramról elmondta, hogy komoly cég, ahol generációk nőttek fel, de nekik is alkalmazkodniuk kell a piaci körülményekhez. 

Magyarország kormánya elkötelezett a munkaalapú társadalom mellett, és a Tungsram dolgozóinak is segíteni fog

– zárta válaszát a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.