Titkosszolgálatok áldozatának mondja magát Posta Imre

Napok óta nem blogol az emberölésre való felbujtással és súlyos államellenes bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsított Posta Imre, aki utolsó bejegyzésében állítja: nem ítéltek őt senkit halálra, hanem a megnevezett személyek saját magukat ítélték halálra. Kedden folytatódik Posta Imre és társai kihallgatása a nyomozó ügyészségen.

2022. 08. 08. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy válasznak szánt bejegyzését kivéve hallgat a blogján az emberölésre való felbujtással és súlyos államellenes bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsított Posta Imre. Augusztus 3-án írtuk meg, hogy szeptember 30-ig továbbra is vidéki otthonában tartózkodhat, ám bokáján nyomkövetőt kell viselnie, és a nyomozási bíró eltiltotta az internet, különösen saját blogoldala használatától. Az antiszemitizmusáról ismert, vírustagadónak tartott egykori rendőrségi pszichológus azonban rendre ír, publikál a blogjában a világ dolgairól. Ez pedig a hatóságoknak is feltűnt.

Ismert, az egykori katonai, majd büntetés-végrehajtási, illetve rendőrségi pszichológust, Posta Imrét és három társát 

megalapozottan gyanúsítják azzal, hogy halállistát készítettek, amelyen egy sor vezető politikus, köztük a miniszterelnök, valamint közéleti szereplők voltak.

Így az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntett és emberölés előkészületének bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyik ellenük büntetőeljárás.

Zavaros és pengeéles

Posta cikkünk megjelenésének másnap a tőle megszokott, hosszú, időnként zavaros, máskor pengeéles fejtegetéssel reagált a blogján, ám azóta hallgat. Az írásban feltett kérdéseinkre se válaszolt.

Posta azt állítja, hogy őt mindössze a Facebook- és a YouTube-használatától tiltotta el a kényszerintézkedéséről döntő nyomozási bíró, azzal az indokkal, hogy ott követte el a gyanúsításban leírt bűncselekményeket. Mivel a gyanúsított nem küldte meg az erről szóló határozat pontos szövegrészletét, mai ismereteink szerint továbbra is az internettől való teljes eltiltás az életszerű és hírértékű.

Posta egyébként azt is állítja, a Facebookról már két éve letörölte magát, a YouTube-on pedig továbbra is ott van a gyanúsítást megalapozó egyik videófelvétel, nevezetesen a Kulcson tartott előadásuk, ahol ők nem arról beszéltek, hogy kimondták a halálos ítéletet X. és Y. felett, hanem arról, hogy X. és Y. kimondta a halálos ítéletet saját maga felett.

A blogot pedig azért használja, mert ez az egyetlen lehetősége, hogy például államellenes cselekedetekre felhívja a figyelmet.

Összeesküvés-elméletek

Két olyan állítást is megfogalmaz Posta Imre, amit nehéz komolyan venni. „Mivel jövő hét keddre vagyok beinvitálva folytatólagos kihallgatásra az ügyészségre (E., Á. és L. is be van kéretve), feltűnő ez a provokatív cikk. Ezért mondom, megrendelésre készült.” – írja augusztus 4-i bejegyzésében. Mivel az erre vonatkozó kérdésünkre se válaszolt, nem tudhatjuk, mi várható a kihallgatáson. Elképzelhető, hogy az igazságügyi szakértői vizsgálatok egyike-másika elkészült, és azokkal szembesítik majd a gyanúsítottakat.

Posta másik állítása még meredekebb. Nemcsak az ellenük jelenleg folyó büntetőeljárást, hanem az évek során a körülötte történt gyanús dolgokat, illetve –szerinte – hirtelen haláleseteket is titkosszolgálati akcióknak tudja be.

„Feltűnt a hatóságoknak, hogy naplózok? Nem, nem tűnt fel. Az történt, hogy kénytelen-kelletlen elküldtem pár korábbi írásomat, feljelentésemet, alkotmányos rend erőszakos megdöntésének általam észlelt jelenségeire való felhívásaimat pár hatósági címre, titkosszolgálatoknak, utalva a forrásra, hol kutakodhatnak, ha nyomozni akarnak a valódi bűnösök után. Elküldtem nekik a 4 hónapos hosszabbításra tett panaszom is, nem csak a bírónak […].”

Posta Imre meggyanúsítása óta rendszeres levelezője lett a magyar hatóságoknak, és ezt szó szerint kell érteni, hiszen e-mailjeit gyakorlatilag az ország összes rendőri, bírósági ügyészi vezetőjének, titkosszolgálati vezetőjének megküldi. A levelekben pedig – saját állítása szerint – összeesküvésekre hívja fel a figyelmet a „polgárháború megelőzése” céljából.

Borítókép: Posta Imre elfogása (Fotó: TEK)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.