A baloldal törzshelyén nézegetett könyveket David Pressman

Egy kis budapesti könyvesbolt tulajdonosa, Rédei Éva a Klubrádiónak arról beszélt, szerinte a közeljövőben már hajszín alapján fogja a kormány diszkriminálni a magyarokat. A baloldali szellemi körök kedvelt helyének tulajdonosa az interjúban büszkélkedett el azzal, hogy nemrégiben meglátogatta könyvesboltját David Pressman is.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 08. 01. 16:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles Times című amerikai lap egy kis budapesti könyvesbolt tulajdonosával, Rédei Évával készített interjút. A tulajdonos az amerikai újságban a kormány politikájára panaszkodott, pontosabban a gyermekvédelem terén tett intézkedésekről. Ezt követően kereste meg minapi műsorában a Klubrádió, a beszélgetésből pedig több érdekesség is kiderült – szúrta ki a Mandiner.

 

A baloldali szellemi körök közkedvelt helye

Mint a lap kifejti, az ország első magántulajdonban lévő könyvesboltja volt a mindössze 27 négyzetméteren működő újlipótvárosi Láng Téka, amely azóta a magyarországi baloldali szellemi körök kedvelt helyévé vált. Nemzetközi és hazai szépirodalmat, útikönyveket és filozófiai munkákat éppúgy árusít, mint CD-ket és aktuálpolitikai írásokat. 

Heti toplistáján időről időre előkelő helyet foglalnak el az Orbán Viktort és politikáját kritizáló kiadványok, a közelmúltban például Stefano Bottoni, A hatalom megszállottja, Orbán Viktor Magyarországa című kötet szerzője dedikált a könyvesboltban, néhány nappal előtte Lakner Zoltán fogadta a lelkes rajongókat, de nemrég meglátogatta a helyet Paul Lendvai is. 

Bolgár Györggyel beszélgetve Rédei Éva az öncélú szexualitást propagáló könyvek fóliázásával kapcsolatban úgy fogalmazott, azt a döntést hozta, hogy „ennek az általam nem értelmezhető törvénynek megpróbálok megfelelni”. 

Szerinte sokak számára ijesztő ez a kezdeményezés, „rémületes, ami történik” és azt vizionálta, hogy a közeljövőben már hajszín alapján fogja a kormány diszkriminálni a magyarokat. Rédei szerint egyébként a Bibliát is be kellene fóliázni.

 

Pressman is meglátogatta

Rédei Éva a Klubrádióban büszkélkedett el azzal, hogy a Los Angeles Times cikkét követően még a szombati napon meglátogatta könyvesboltját David Pressman is. Az amerikai nagykövet előzetes bejelentés nélkül érkezett a boltba, tolmácsa kíséretében, s mivel nem tudtak róla, hogy látogatóba érkezik, Rédei nem is tartózkodott a Lángban. 

A tulajdonos által nagyszerű emberként leírt Pressman azért kedélyesen elcsevegett az őt fogadó munkatárssal, majd távozott. 

Az USA Budapestre delegált nagykövete olyan emberek nyomdokaiba lépett a látogatással, mint Alföldi Róbert, Bolgár György, Bödőcs Tibor, Verebes István, vagy éppen Farkasházi Tivadar. De járt a könyvesboltban az akkor már a DK színeiben politizáló Kálmán Olga is, aki arra számított, hogy Márki-Zay Péterrel közösen dedikálhatja a róla írt könyvét, ám az akkori sajtócikkek szerint Márki-Zay tarthatott néhány kényes kérdéstől, ezért végül nem érkezett meg az eseményre.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.