Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megvan a nemzeti konzultáció újabb kérdése + videó

Dömötör Csaba államtitkár a Facebookon árulta el, hogy pontosan miről lesz szó.

2023. 11. 14. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hamarosan induló nemzeti konzultáció témái között biztosan szerepelni fog a külföldi befolyásszerzés kérdése is – közölte Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban kedden. Dömötör Csaba elmondta, egyre többet lehet tudni arról, hogy külföldi szereplők jelentős, akár milliárdos összegekkel támogatnak magyarországi politikai szereplőket, illetve hozzájuk köthető aktivistacsoportokat.
Hangsúlyozta, hogy 

ezzel nemcsak az a probléma, hogy be akarnak avatkozni a választásokba, hanem az is, hogy ezek a támogatások a támogatott szereplők álláspontjában is megjelennek, elsősorban a háborúval, a gazdasággal, a migrációval kapcsolatos kérdésekben.

Közölte, a kormány úgy gondolja, szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, a konzultáció során pedig erről mindenki elmondhatja a véleményét. Dömötör Csaba videójában mindenkit arra biztatott, hogy ha lehetősége van rá, akkor ezt tegye is meg.

Borítókép: Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Forrás: Dömötör Csaba Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.