Függetlennek mondott formációval próbálkozhat az ellenzék Somogyban

Gyenesei István egyesülete is kihívót kaphat.

2024. 01. 23. 8:39
Gyenesei Istvánt Gyurcsány Ferenc nevezte ki, ő volt az ország első önkormányzati minisztere / Fotó: RAS archívum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb civil szervezet alakulhat Somogy vármegyében, hogy az önkormányzati választáson egybefogják a helyi ellenzéki erőket a kormánypárttal szemben – értesült a Somogy Vármegyei Hírportál. A Független Somogyért nevű formáció a tervek szerint a vármegyei listán szerepelne, és

olyan ismert, önmagukat függetlenként meghatározó, de lényegében több ellenzéki párthoz is kötődő politikusokat és polgármestereket tömörítene, mint Steinmetz Ádám volt jobbikos országgyűlési képviselő,

Ormai István nagyatádi polgármester, aki korábban már a Somogyért Egyesület színeiben is politizált, Sütő László marcali polgármester, akinek megválasztását az ellenzéki pártok támogatták, valamint Lengyel Róbert siófoki polgármester. Ő ugyan egy civil egyesület nevében lett legutóbb a város első embere, de csak azzal a feltétellel indult, hogy valamennyi ellenzéki párt – a DK-val az élen – őt támogatja.

A lapnak Steinmetz Ádám úgy nyilatkozott, hogy nem tud a Független Somogyért nevű szervezetről, de azt elismerte, hogy a neve időről időre felmerül a választások előtt. A portál azt is közölte, helyben rebesgetik, hogy a volt jobbikos Marcaliban vagy akár Balatonkeresztúron indulna, de egyelőre nem kötelezte el magát.

A hírportál azt is megjegyezte, hogy 

a Somogyért Egyesület a hétvégén tartotta tisztújító közgyűlését, ahol  hetedszer is elnökké választották Gyurcsány Ferenc önkormányzati miniszterét, Gyenesei Istvánt, aki úgy vélte, súlyos betegsége ellenére maradt még elegendő ereje a feladatokhoz.

Hogy a már létező Somogyért Egyesület mellett miért van szükség egy újabb ellenzéki pártokat tömörítő civil szervezetre, egyelőre nem tudni, ahogy még azt is homály fedi, hogy az alakulófélben lévő Független Somogyért milyen viszonyban állna a Gyenesei vezette egyesülettel.

Borítókép: Gyenesei István és Gyurcsány Ferenc (Fotó: RAS archívum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.