Krausz Ferenc üzent a jövő egyetemistáinak + videó

A Nobel-díjas tudós szerint nincs lehetetlen, csak tenni kell a célokért.

2024. 01. 12. 11:23
null
STOCKHOLM, SWEDEN 20231210 Nobel laureate in physics Ferenc Krausz at the Nobel Prize ceremony at the Concert Hall in Stockholm, Sweden on December 10, 2023. Photo: Claudio Bresciani / TT / Code 10090 (Photo by Claudio Bresciani / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Claudio Bresciani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincs lehetetlen, csak legyenek céljaitok, és tegyetek érte mindennap” – üzente egy videóban Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus a jövő egyetemistáinak. A felvétel Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár Facebook-oldalán jelent meg az Educatio kiállítás kapcsán.

A tudós elmondta, hogy a fiatalok fontos döntés előtt állnak, mivel el kell indulniuk az életüket meghatározó úton. Krausz Ferenc a fiataloknak azt tanácsolta, hogy higgyenek magukban, legyenek kitartóak és következetesek, továbbá válasszanak egy jó magyar egyetemet, ahol majd élmények és kemény munkával siker vár rájuk.

Egy hazai alma mater kapukat nyit minden irányba, akár a Nobel-díj felé is. Hajrá, magyar egyetemisták!

– tette hozzá.

 

Borítókép: Krausz Ferenc a Nobel-díj átvételekor (Fotó: Europress/AFP/Claudio Bresciani)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.