Orbán Viktor: Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne és elhozná a békét!

Sorsfordító lehet a 2024-es év Magyarország számára.

2024. 02. 17. 18:36
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sohasem volt ekkora távolság Brüsszel és az európai emberek között, ezért változás kell, amit ki kell kényszeríteni. Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt – szögezte le Orbán Viktor mai évértékelő beszédében. Mint mondta, a 2024-es év sorsfordító lehet, ami Magyarország számára nagy esélyeket nyithat meg. 

– Ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor Magyarország mozgástere régen látott mértékben kitágul. Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az elnöki székbe és békét teremtene Európa keleti felén – tette hozzá. 

– Újraéledő nagyság Amerikában és Európában, konnektivitás, erősödő szlovák–osztrák–magyar–szerb térségi együttműködés és brüsszeli szuverenista fordulat. Ezt kérjük év végére a karácsonyfa alá – mondta. 

A miniszterelnök szerint a jelenlegi, demokrata amerikai kormányzat részéről a nyomásgyakorlás olyan szintre érkezett, hogy 

a nagykövetek a parlamentbe járnak ellenőrizni, vajon jól viselkedik-e a dollárbaloldal. 

– Segítségül elárulhatjuk nekik, ez nem jó taktika. Mi, magyarok olyanok vagyunk, mint a jó presszókávé. Nagy nyomásra van szükségünk, hogy a legjobbak legyünk – fogalmazott.

Orbán Viktor kijelentette: nem vagyunk kint a vízből azzal, hogy kimaradunk a háborúból. Az idei évre 37 milliárdos lyuk tátong az ukrán költségvetésben, az USA egyre csökkenő lelkesedéssel finanszírozza Ukrajnát, s Európára esik ennek finanszírozása. Arra az Európára, amelynek gazdasága egyébként is ágynak esett. „Nem babra megy a játék” – mondta. 

Mint kifejtette, a brüsszeli bürokraták nem húzzák ki Európát a csávából. Meggyőzésükre nem érdemes energiát fecsérelni, döglött lóra nem verünk patkót. Orbán Viktor szerint valódi változást új európai jobboldal hozhat, aminek mi, magyarok is részei vagyunk. A kormányfő szerint az új jobboldalnak nem Európa alternatívájának, hanem európai alternatívának kell lennie. 

Az évértékelőről a teljes élő tudósításunkat ITT lehet visszaolvasni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.