Lázár János: Kirándul a család!

Óriási kedvezmények léptek életbe a közösségi közlekedésben.

Forrás: Facebook2024. 03. 09. 9:46
Forrás: Facebook/ Lázár János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirándul a család! Márciustól a nagycsaládosok utazása ingyenes

– emlékeztetett Lázár János építési és közlekedési miniszter, országgyűlési képviselő a közösségi oldalára feltöltött képpel. A miniszter minden bizonnyal arra utalt, hogy márciustól díjmentesen utazhatnak a nagycsaládosok, de mellettük kedvezményben részesülnek sokan mások is.

 

Óriási kedvezmények a közösségi közlekedésben

Ahogyan a Magyar Nemzet is megírta, számos változást hozott magával a március elsejétől hatályos új tarifacsomag, amely sokak számára jelentősen kedvezőbbé teheti a tömegközlekedést. Lapunk korábban összegyűjtött mindent, amit tudni érdemes a változásokról, a cikk ide kattintva elérhető.

Az új tarifarendszerben:

  • A 14 év alattiak és a 65 év felettiek díjmentesen, a 14–25 év közöttiek pedig félárú jeggyel utazhatnak.
  • Díjmentesen vehetik igénybe a helyközi közlekedést azok a fogyatékkal élők és tartós betegek, akik most kilencvenszázalékos kedvezménnyel csökkentett díjat fizetnek a helyközi közlekedésben (a helyi közlekedést már most is díjmentesen használhatják).
  • Nem kell menetjegyet váltaniuk majd többek között a vak, hallássérült, a magasabb összegű családi pótlékban, illetve a fogyatékossági támogatásban részesülő, a gyógypedagógiai intézményekben és sajátos nevelési igényű gyermekeket foglalkoztató intézményekben tanulóknak. Kísérőik és látogatóik szintén díjmentesen utazhatnak a jogszabályban leírt esetekben.
    Azok a nagycsaládosok is díjmentességben részesülnek a jövőben, akik eddig igénybe vették a nagycsaládosok utazási kedvezményét.
  • Változatlanul díjmentesen utazhatnak a hadirokkantak és hadigondozottak, valamint a tartózkodási engedéllyel rendelkező menekültkénti, menedékeskénti vagy oltalmazottkénti elismerésüket kérő és ennek elismert emberek. A közalkalmazottakat a jövőben korlátlan számú utazáshoz igénybe vehető – mindössze regisztrációhoz kötött – ötvenszázalékos kedvezmény illeti meg.

 

Borítókép: Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.