Gránátot találtak Szerencsen

Mezőgazdasági gépbe szorult a világháborús robbanóeszköz.

2024. 04. 19. 10:33
Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
Forrás: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a közösségi oldalán.

A tűzszerészek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencs külterületén lévő szántőföldre szálltak ki egy riasztáshoz, mivel

egy mezőgazdasági kultivátorba ragadt egy feltételezett robbanóeszköz.

A helyszínen megállapították, hogy egy második világháborús eredetű, cseh gyártmányú, tíz centiméteres repeszromboló gránát akadt be a munkagép tárcsái közé.

Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

A robbanóeszköz kilőtt állapotú volt, így még a gépbe szorulva távolították el az élesített gyújtószerkezetét a katonák a feladat biztonságos végrehajtása érdekében. Ezt követően szabadították ki a tűzszerészek a már hatástalanított gránáttestet, amit a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak, későbbi megsemmisítésre.

Borítókép: A beszorult robbanószerkezet (Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.