Hamisítás miatt feljelentette az MSZP-t a Momentum

Donáth Anna pártja a történtek miatt külön indul Ajkán.

2024. 04. 23. 16:40
DONÁTH Anna
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrúgta az ajkai megállapodást az MSZP, ezért külön fog indulni a Momentum – közölte Donáth Anna pártja. Emlékeztettek: az ellenzéki jelöltek a Közösen Ajkáért Egyesület jelölésével indultak volna a választásokon, azonban a szocialisták a jelöltek bejelentésénél kicserélhettek egy nyomtatványt, így az MSZP logója is rákerült a lapra. A történtek miatt a Momentum jogi lépéseket tesz, és önállóan fog elindulni a választásokon Ajkán.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, egyre rosszabb választási megegyezéseket köt a Momentum, a pozíciói immár Budapesten is veszélybe kerültek. Donáth Anna pártja hétfőn jelentette be, hogy a billegő kerületnek számító Kőbányán is külön indul. A Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána közösségi oldalán azt írta:

a DK először látszólag elfogadta a feltételeiket, de a megegyezés aláírása előtt kiderült, hogy átverték őket.

Habár Karácsony Gergelyt támogatják és nem állítanak külön főpolgármester-jelöltet, saját fővárosi listával indul a párt, aminek első helyén Donáth Anna EP-képviselő áll, aki a párt brüsszeli listáját is vezeti.

Ezzel szemben a DK–MSZP–Párbeszéd listáját Karácsony Gergely főpolgármester, a Fidesz–KDNP listáját Szentkirályi Alexandra, az LMP-ét Vitézy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártét pedig Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester vezeti majd, akik mind budapesti politikusok.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.