Lassan eltűnik a Momentum Budapestről, Kőbányán is külön indulnak

A balliberális párt kerületi képviselője szerint a DK és szövetségesei átverték őket.

2024. 04. 22. 18:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre köti a rosszabbnál rosszabb választási megegyezéseket a Momentum, amely párt pozíciói immáron Budapesten is veszélybe kerültek. Emlékezetes, habár Karácsony Gergelyt támogatják, és nem állítanak külön főpolgármester-jelöltet, saját fővárosi listát állítanak, amit a hírek szerint majd Donáth Anna EP-képviselő fog vezetni, aki a párt brüsszeli listáját is vezeti majd. Ezzel szemben a DK–MSZP–Párbeszéd listáját Karácsony Gergely főpolgármester, a Fidesz–KDNP listáját Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt, az LMP-ét Vitézy Dávid, a Kétfarkú Kutyapártét pedig Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármester vezeti majd, akik budapesti politikusok.

Úgy tűnik, hogy ezzel együtt a kerületi politikából is egyre inkább kiszorulnak. Arról már írtunk, hogy Budafokról is kifüstölné őket a DK és a többi ellenzéki párt.

Most viszont a pesti oldalon is, a billegő kerületnek számító, Kőbányán is külön kell indulnia Donáth Anna pártjának, mert nem maradt már lehetősége. A Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána szerint a balliberális párt kőbányai szervezete „az elmúlt egy évben azon dolgozott, hogy az önkormányzati választás után továbbra is ellenzéki többség legyen, és ezúttal a polgármesteri posztot is elnyerhesse az ellenzéki jelölt a Fidesszel szemben. Azért is léptünk vissza a polgármesterjelölti választáson, hogy ezt az esélyt segítsük. Ezzel a jelek szerint egyedül maradtunk.”

Stemler Diána a Facebook-bejegyzésében azt írja egykori szövetségesükről:

A DK először látszólag elfogadta a feltételeiket, de a megegyezés aláírása előtt kiderült, hogy átverték őket.

„Mi az utolsó pillanatig próbáltunk konstruktívak maradni. Még a kampány kezdete előtti napon is előálltunk egy mindenki számára elfogadható megoldási javaslattal: felajánlottuk, hogy induljunk koordináltan. Mi csak azokban a körzetekben indítottunk volna jelölteket momentumos színekben, amik a megegyezés szerint is a miénk lettek volna, ha cserébe nem indítanak ellenünk senkit, és akkor nincs közünk a listájukhoz. Ezt az ajánlatot már válaszra se méltatták. Onnan tudtuk meg, hogy nem zavarja őket, ha teljesen külön indulunk, hogy a kampányrajt reggelén nyilvános posztban bejelentették: az összes körzetben saját jelöltet állítottak” – vázolta fel a kerületi Momentum kálváriáját az önkormányzati képviselője.

Így hát a kőbányai momentumosok úgy döntöttek, hogy külön indulnak.

Megkönnyítette számukra ezt a döntést a DK és a vele szövetséges balliberális törpepártok elfogadhatatlan hangnemű tárgyalási stílusa, és az, hogy szemmel láthatólag nem akarnak nyerni – indokolta a kerületi Momentum döntését Stemler Diána.

Borítókép forrása: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.