A DK ott ütné a Momentumot, ahol a legjobban fáj neki, balos belháború dúl Budán

A Momentum és a Gyurcsány-párt késhegyre menő küzdelmet folytat a XXII. kerületért, amit jelenleg a Fidesz vezet. A Momentum egészen odáig ment, hogy érdektelenségbe fulladt központi rendezvényét is Budafok-Téténybe szervezte március 15-én. A párt Donáth Annával az élen azon dolgozik, hogy legalább még egy polgármesterjelöltet adhassanak Budapesten, azonban a DK ezt nem nézi tétlenül.

2024. 03. 16. 15:14
Fotó: Donáth Anna/Facebook
Fotó: Fotó: Donáth Anna/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti ünnep másnapján megszállták Budafok-Tétényt a Demokratikus Koalíció aktivistái, hogy támogatásukról biztosítsák a kerület DK-s polgármesterjelöltjét, Perlai Zoltánt. A politikusnak ugyanis egy előválasztáson kell megmérkőznie a Momentum mozgalom jelöltjével, Havasi Gáborral. A DK-sok ötpárti jelöltként mutatták be Perlait, ugyanis a Jobbik helyi szervezete is beállt a veterán DK-s politikus mögé, ami azt jelenti, hogy az összefogásban résztvevő baloldali pártok a Momentumon kívül mind támogatják. 

Gy. Németh Erzsébet már sejt valamit? A DK-s országgyűlési képviselő a budafoki piac előtt pózol. Forrás: Gy. Németh Erzsébet Facebook-oldala

A 2019-es önkormányzati választáson csúfos vereséget szenvedő momentumos politikus és pártja ugyanis most mindent bevet, hogy az önkormányzati választások után ne csak egy, hanem legalább két budapesti kerületnek momentumos polgármestere legyen. 

A hatodik kerületi Soproni Tamás mellé a fővárosi egészségügyi tanácsnokként dolgozó Havasi Gábor felépítésén fáradoznak Donáth Annáék. Azonban a DK sem maradt tétlen, ma Budafokra ment Dobrev Klára, a párt európai parlamenti listavezetője, Gy. Németh Erzsébet, Arató Gergely és Vadai Ágnes országgyűlési képviselők és a nemrég elítélt Varjú László is. Emellett a DK egy szimbolikus politikusát is kivezényelte Dél-Budára: Buzinkay György egykori Momentum-alapító is a DK-s jelöltnek kampányolt ma. 

A volt momentumos politikus azok után lépett át a DK-ba, hogy a Momentum vezetése és szentendrei alapszervezete 2022 végén világossá tette számára: nem tudnak ígéretet tenni arra, hogy a Momentum őt indítja újra abban a szentendrei választókerületben 2026-ban, ahol a legutóbbi országgyűlési választáson is vereséget szenvedett.

Tegnap, március 15-én egyébként a Momentum is tiszteletét tette Budafok-Tétényben, ahol II. forradalmi piknik néven hirdették meg a párt rendezvényét. Az esemény azonban érdektelenségbe fulladt – annyira kevesen jelentek meg rajta, hogy a párt hivatalos Facebook-oldalán egy képet sem osztottak meg a Momentum március 15-i központi eseményéről. 

A Momentum és Donáth Anna egyébként már egy évvel ezelőtt is ugyanezzel a forgatókönyvvel próbálkozott, jól látható, hogy fontos lenne nekik a kerület, amire azonban Gyurcsányék is rátennék a kezüket. 

A XXII. kerületet egyébként a fideszes Karsay Ferenc vezeti, akit a képviselő-testület többsége is támogat, nem lesz tehát egyszerű feladatuk a jelenleg egymással viaskodó balosoknak júniusban. 

Borítókép: Donáth Anna már tavaly ilyenkor is Havasi Gábor mellett kampányolt március 15-én (Forrás: Donáth Anna/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.