Visszafizetné a parkolási sarcot a józsefvárosiaknak Sára Botond

A közbiztonság javítása mellett az éves parkolási díj felszámolását is elsődleges feladatának tekinti a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje.

Forrás: Metropol2024. 04. 19. 8:47
EP2I7750

Budapest 8ker. Baross utca. Sára Botond polgármester jelölt 2024

Budapest 8ker. Baross utca. Sára Botond polgármester jelölt 2024
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megduplázzuk a közterület-felügyelők számát, visszaadjuk nekik, és a rendőröknek is azokat a jogosítványokat, amelyeket korábban rendeletben biztosítottunk számukra, de Pikó András és csapata hatályon kívül helyezte őket – közölte Sára Botond. A Fidesz–KDNP VIII. kerületi polgármester-jelöltje arról is beszélt a Metropolnak, hogy visszafizeti a lakosságnak a szerinte jogtalanul kivetett, a budapesti átlag tízszeresét kitevő Pikó-sarcot, amelyet az autósokkal fizettet a baloldali városvezetés.

A józsefvárosi házakban hol állapotos nőt vegzálnak, hol lövik magukat a drogosok a lépcsőházakban, akik vagy kódokkal jutnak be az épületekbe, vagy egyszerűen berúgják a kapukat. A közbiztonság Pikó András évei alatt húsz-harminc százalékot romlott.

A feldühödött lakosság több alkalommal jelezte Pikó Andrásnak, hogy állítsa vissza a polgárőrséget vagy tegyen valamit, és segítse a rendőrség munkáját, hogy újra rend legyen a kerületben. Sára Botond szerint Pikó András az elmúlt öt évben nem tudott kivetkőzni a rádiós szerepköréből, hiszen nem cselekedett, nem oldotta meg Józsefváros problémáit, nem üzemeltette a városrészt, nem fejlesztett az itt élők javára, hanem kommunikált, megmagyarázta, hogy mit miért nem lehet. A polgármester-jelölt úgy véli, ilyen a közbiztonság kérdése is, amit helyre fog állítani.

Az első, hogy visszahozzuk azokat a rendeleteket, amelyek a rendet és a biztonságot garantálták, és amelyeket Pikó Andrásék hatályon kívül helyeztek. Ilyenek voltak a többi között a juttatások, például a rendőrök kerületi lakhatását elősegítő, közszolgálati bérlakások. A lakásokat azért adtuk számukra, hogy előnyösebb legyen itt szolgálniuk. Ugyanezt kínáltuk a védőnőknek, a háziorvosoknak és mindenkinek, akik a kerületieknek valamilyen módon közszolgáltatás nyújtottak. Azért fontos ez, mert más kerületekkel szemben verseny van, ha jobb feltételt kínálnak, mint Józsefváros, akkor elmennek oda, mint ahogy ez történt is az elmúlt öt évben

– mondta Sára Botond, aki beszélt arról is, hogy visszahozná azt az együttműködést, amelyet anno a Készenléti Rendőrséggel kötött, és így rendszeresen külön járőrözéseket biztosítottak. – Összességében úgy gondolom, olyan városvezetőre van szüksége Józsefvárosnak, aki nemcsak kommunikál, hanem cselekszik, és gazdája is a városrésznek – hangsúlyozta.

 

Visszafizeti az autósoknak a parkolási sarcot

Sára szerint az elmúlt években bőven születtek érthetetlen intézkedések Józsefvárosban, ilyen a házuk előtt parkolni akaró autósokra kivetett sarc. Sára indokolatlannak tartja az éves parkolás kivetését is, de a módszerrel is van problémája.

Érthetetlen az egész. Pikó András akarja megmondani a polgármesteri szobájából, hogy az emberek hogyan éljenek? Hogy tartsanak-e autót vagy sem, egyáltalán hogy mivel közlekedjenek? Szerintem ez kifejezetten sértő az itt élők számára, mert van, akinek nem kényelmi, hanem szükséges eszköz egy kocsi. Én azt gondolom, hogy az itt élő józsefvárosiak el tudják dönteni, hogy mivel közlekedjenek. Azt pedig alapjognak tartom, hogy valaki a saját háza előtt ingyenesen megálljon, legyen az első vagy második autó

– jegyezte meg Sára Botond. A fideszes polgármester-jelölt hozzátette: az egyik első intézkedése lesz, hogy újra visszaállítja az ingyenes várakozást. – Sőt vissza fogjuk fizetni az autósoknak a Pikó Andrásék által, jogtalanul bezsebelt parkolási díjat. A 2019-es eredeti állapotot fogjuk helyreállítani – jelentette ki a politikus.

 

Borítókép: Sára Botond (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.