A Facebook sietett Niedermüller Péter segítségére

A baloldal nem bírja a kritikát.

2024. 05. 07. 13:52
Niedermüller Péter
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letiltotta a Facebook a Budapesti Prókátor közösségi oldalát – értesült lapunk. Az indoklás szerint a „fiók, vagy annak tevékenysége nem felel meg a közösségi alapelveiknek a fiók integritása és a hiteles személyazonosság tekintetében”. 

A Budapesti Prókátor néven ismerté vált ügyvéd az utóbbi időben 

több Erzsébetvárost érintő, Niedermüller Péter polgármester és veje, Horn Gábor  köreinek üzleti összefonódását taglaló posztot tett közzé.

 Legutóbb arról írt, hogy Niedermüller Péter által vezetett kerületi önkormányzat éppen a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet Kft.-vel szerződött egy több mint hatmillió forintos lakáspolitikai kutatás elvégzésére.

A Magyar Nemzethez eljuttatott, ez ezt igazoló dokumentumok szerint 

2021 szeptemberében Erzsébetváros önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvélemény-kutatás elvégzése volt.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter a volt SZDSZ-es államtitkár, saját veje üzleti köreit látta el megbízásokkal az elmúlt években. Az Erzsébetváros által megbízott, Weber und Mill Kft. nevű céget 2011 és 2019 között Hann Péter vezette, aki a Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet ügyvezetője. 

A megbízások összértéke meghaladta a negyvenmillió forintot. 

A Budapesti Prókátor profilja letiltása kapcsán jelezte, mindeközben vidéki kollégája továbbra is gond nélkül működteti profilját, majd azt a kérdést tette fel: „Csak nem arról van szó, hogy Erzsébetváros baloldali vezetésének érdekeit sértették a bejegyzéseim, és ezért kértek egy kis »segítséget«?”

Megítélése szerint a kettős mérce védhetetlen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.