„A k…rva anyját!” – fakadt ki a gyurcsányista szakszervezetis vezér

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke trágárkodott azután, hogy lapunk munkatársa a véleményére volt kíváncsi egy botrányos ügyben.

2024. 05. 08. 5:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy prostituált felmenőre tett trágár megjegyzés hangzott el annak a telefonbeszélgetésnek a végén, amelyet a Magyar Nemzet munkatársa folytatott Totyik Tamással, a baloldali Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnökével. 

Újságíró kollégánk arról kérdezte a szakszervezeti vezetőt, hogy nem tartja-e összeegyeztethetetlennek Békési Tamás Zala megyei elnöknek a DK és a Momentum általi önkormányzati képviselő-jelöltségét a PSZ alapszabályában foglaltakkal, miszerint szakszervezeti tisztségviselő nem lehet bejegyzett párt tisztségviselője, párt nevében vagy érdekében közszereplést nem vállalhat, és köteles tartózkodni minden olyan nyilatkozat megtételétől, amely a szakszervezet pártatlan megítélését veszélyezteti. 

Miután Totyik Tamás elmondta álláspontját az üggyel kapcsolatban, kollégánk udvariasan elköszönt tőle, azonban a szakszervezeti vezér eleresztett egy durva káromkodást, mielőtt bontotta volna a vonalat. 

A k…rva anyját!

– hallható a felvételen. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy a PSZ-elnök hova címezte a sértő megjegyzést, mert a háttérben hallatszik, hogy valaki beszél, illetve korábban is lehet háttérzajokat hallani a felvételen, ám nem zárható ki, hogy a Magyar Nemzet újságírójának szánta a káromkodást, mert felbosszanthatta a megyei vezető lebukása.

Mint arról lapunk beszámolt, a Pedagógusok Szakszervezetének szocialista politikusból lett vezetője a történelmi léptékű tanári béremelések után is tüntetni hívta a tanárokat. – A diákok kezdeményezték a szervezést, ez az ő területük, ők próbálják ezt rendezni, mi a kollégákat arra kérjük, aki teheti, vegyen részt és segítse a diákoknak a tiltakozását, mert ők is segítették a mi munkánkat, amikor mi tiltakoztunk – hangoztatta Totyik Tamás a Heti TV Pirkadat című műsorában. 

Totyik baloldali pártpolitikusi múltja alapján nem meglepő, hogy szakszervezeti köntösbe burkolva folytat kormányellenes tevékenységet. Miközben a PSZ honlapján található életrajzában elfogulatlan tanáremberként tüntetik fel Totyikot, arról nem tesznek említést, hogy korábban az MSZP egyik aktív helyi pártvezetője volt.

A káromkodás a felvétel vége előtt néhány másodperccel hallható.

 

Borítókép: Totyik Tamás (Fotó: YouTube-képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.