Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lemondásra szólították fel a több száz millió forintot eltüntető momentumos politikust

Itt az idő, hogy V. Naszályi Márta Molnárka Gábortól sürgősen vonja meg politikai támogatását – közölte az I. kerületi Fidesz. A kormánypárt egyúttal felszólította a Momentum elnökségét, hogy ne mosdassák tovább politikusukat, ne akarjanak bűnrészessé válni, hanem intézkedjenek az önkormányzati képviselő felelősségre vonásáról.

2024. 05. 15. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kerület többségét képviselő polgári oldal nevében felszólítjuk Molnárka Gábort, hogy azonnali hatállyal mondjon le, és lépjen vissza jelöltségétől is az önkormányzati választáson!” – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az I. kerületi Fidesz.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, összesen több mint 242 millió forintot vett ki a cégéből Molnárka Gábor vízivárosi momentumos önkormányzati képviselő úgy, hogy vagyonnyilatkozataiban azt nem tüntette fel. 

Varga Dániel, az I. kerület városfejlesztési bizottságának elnöke szerint az ügy annak fényében még visszásabb, hogy a momentumos képviselő büszkén hirdeti, munkája nyomán javult a budavári önkormányzat átláthatósága. A Fidesz közleményében rámutaott,

a momentumos politikus napokon át hazugságnak nevezte a bemutatott tényeket és gyáva módon magánéletével takarózott, mondván, hogy egykori feleségére költötte a pénzt, így azt értelmezése szerint nem is kellett feltüntetnie vagyonnyilatkozatában.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Molnárka közösségi oldalán nyilatkozatot tett közzé, amelyben már csak apró hibának próbálja beállítani, amit eddig tagadott, valamint beismerte, hogy kiegészítésekkel látta el korábbi vagyonnyilatkozatait. A kiegészítésekből pedig kiderült, hogy összesen 231 478 901 forintot próbált meg eltitkolni az elmúlt években.

Molnárka azt is elismeri, hogy a kialakult botrány miatt egyeztetéseket folytatott a Momentum vezetőivel,

akik nem ítélték el a hamis adatokat tartalmazó vagyonnyilatkozata miatt. Molnárka Gábor éveken át hazudott vagyoni helyzetéről, ezzel pedig méltatlanná vált a kerületi polgárok képviseletére – vélekedtek. 

Rámutattak: a korrupciós botrányokkal már eddig is súlyosan terhelt I. kerületi polgármestertől, V. Naszályi Mártától is lépéseket várnak el a kerületi polgárok. A Fidesz szerint itt az idő, hogy Molnárkától sürgősen vonja meg politikai támogatását, távolítsa el csapatából, és valljon színt, hogy mit tudott az eltitkolt 230 milliós vagyonról.

Egyúttal felszólítjuk a Momentum elnökségét, hogy ne mosdassák tovább Molnárkát, ne akarjanak bűnrészessé válni, hanem intézkedjenek a 230 millió forint bevételét eltitkoló önkormányzati képviselő felelősségre vonásáról

– fogalmaztak.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az üggyel kapcsolatban további kérdések is felmerülnek. Példaként említették, hogy a konyhai eszközöket forgalmazó, Molnárka-cég milyen kapcsolatban állhatott olyan I. kerületi vállalkozásokkal, amelyeket V. Naszályi Márta és hatalmi köre a kerület kárára részesített különböző anyagi előnyökben.

Borítókép: Molnárka Gábor (Forrás: Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.