Megjelent a fővárosi Gyurcsány-lista, az élen Karácsony Gergellyel

A DK, az MSZP és a Párbeszéd közösen indul az önkormányzati választáson.

2024. 05. 04. 11:57
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este megjelent a Nemzeti Választási Iroda oldalán a DK, az MSZP és Párbeszéd közös fővárosi listája. A 69 nevet tartalmazó lista első helyén Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd elnökségi tagja található; akit a második helyen a XVIII. kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor követ.

A lista harmadik helyezettje a főváros MSZP-s alpolgármestere, Tüttő Kata; a negyedik helyen pedig Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke áll. A lista elején több kerületi polgármester is megtalálható, így a IV. kerületet vezető Déri Tibor (DK) az 5., a XIV. kerületet irányító Horváth Csaba (MSZP) a 8., a XIX. kerületi Gajda Péter (MSZP) pedig a 16. helyen szerepel.

Mint ismert, márciusban jelentették be, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul a soron következő európai parlamenti, valamint önkormányzati válastásokon, illetve a 2026-os országgyűlési választáson is.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.