Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Válaszolt a Sándor-palota: Sulyok Tamásnak nincs takargatnivalója

Az államfő jogi lépéseket helyezett kilátásba.

2024. 05. 22. 16:38
SULYOK Tamás
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem vett részt – közölte a Sándor-palota, miután a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti listavezetője súlyos vádakat fogalmazott meg Sulyok Tamással szemben.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Dobrev Klára több mint húszéves szabálytalan szerződésekre hivatkozott, ám a beharangozott „nagy leleplezést” érdemi dokumentummal nem támasztotta alá, hiába ígért bizonyítékokat az ügyről. Annyit árult el, hogy az általa vázolt események a „kétezres évek elején” történtek. Ám amikor az állítólagos bűnügy elévülési idejéről kérdezték, kitérő válaszokat adott. Állítása szerint utánajártak a kérdésnek, tudják is a választ, de a tényállásról csak az ügyészségnek van joga nyilatkozni.

A Sándor-palota közleményében emlékeztetett: Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint tíz éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását.

Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója

– szögezte le az elnök hivatala. Tudatták: az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

A mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja

a köztársasági elnök. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Borítókép: Sándor-palota (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.