Itt az első PC-k építésére kitalált csavarozókészlet

Segít a számítógépek és a folyadékhűtések szerelésekor a drága szerszám – írja cikkében az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 11. 04. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírportál szerint az EK világelsőként dobott piacra kifejezetten számítógépek és folyadékhűtések összeszerelésére kitalált csavarozókészletet, a markolatból és öt bitfejből álló szettért bő 21 eurót, 7600 forintét kér a vállalat. Ez bizony nem kevés pénz egy hatrészes csavarozókészletért, a magas ár oka, hogy a hozzá adott markolat egy fixen 0,6 Nm-re beállított nyomaték-csavarhúzó.

A nyomaték-csavarhúzót a közismert szakmákat űzők közül leginkább a villanyszerelők használják, képesek velük pontosan a gyártók által megadott erővel meghúzni a csavarokat,

 például a lakáselosztó dobozban lévő megszakítók kábelbefogó termináljait, ezzel elkerülve a túlságosan gyenge vagy erős meghúzásukat. Mindkettőnek csúnya vége lehet, bár számítógépek esetében oroszlánrészt a folyadékhűtések összerakásakor jelenthet praktikus problémát a nyomatékkérdés.

A megfelelő nyomaték elérésekor a csavarhúzó kattan egyet, majd elforgással megakadályozza a csavar betépését.

A különleges markolat mellett a csomagban egy Torx (TX10), két Philips (PH1, PH2), továbbá két imbusz (HEX 2.0, HEX 2.5) bitfej található.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Illusztráció (Fotó:Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.