Már az Európai Unió is Taylor Swiftben bízik + exkluzív videó

A The Tortured Poets Department az áprilisi megjelenése óta az eladási listák élén áll. A Taylor Swift-jelenség azonban nemcsak a legújabb album és a világ körüli turné rekorddöntése miatt érdekes, hanem mert olyan erő, amely az amerikai elnökválasztást is eldöntheti, sőt már az Európai Unió is gondolkozik a pophercegnő felkérésén.

2024. 05. 17. 10:00
Night Four Of Taylor Swift | The Eras Tour - Paris, France
Taylor Swift párizsi koncertjén. Fotó: Kevin Mazur/TAS24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt évesen egy tinédzserlány szerelmeiről énekelve varázsolta el a countryközönséget. Ma a Grammy-rekorder pophercegnővel könyvtárnyi irodalom foglalkozik: gazdaságilag elemzik a Swift-ökonómiát, pszichológiailag boncolgatják a Swift-mániát. Rajongói élnek-halnak érte, az énekesnő mögött álló profi csapat olyan jól sáfárkodik a marketingerővel, hogy Taylor Swift politikai kampányok szereplője, és az sem tépázza meg a hírnevét, hogy egészségügyi dolgozók beszélnek felháborodottan a közösségi médiában arról, hogy van olyan beteg, aki azért nem megy el dialízisre, mert a pénzt inkább Taylor Swift-koncertre költi.

MTV Video Music Awards - SHOW
Taylor Swift az MTV Music Awardson. Fotó: AFP/Angela Weiss

A jelenség részletes elemzése az In Women Veritasban hallható Forgács Mariannal, a Be Social ügyvezetőjével és Máthé Rékával, az MCC szenior kutatójával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.