Íme egy kerti robot, amely mindenben segít + videó

A Willow X robotfűnyírónak karjai vannak, képes akár a zöldséget és gyümölcsöt is összeszedni a kertből.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 08. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Willow X az EEVE kültéri robotja, amelyet eredetileg 2021-ben mutattak be, majd fejlesztettek tovább. Nemcsak a füvet tudja lenyírni, hanem képes gyomlálni, sőt az érett gyümölcsöket és zöldségeket is betakarítja – derül ki az Origo.hu cikkéből.

A robotra már fogadják az előrendeléseket, de a kiszállítások csak 2024-ben kezdődhetnek. A robot a karjaival mindenféle feladatot végre tud hajtani, de az egyik leghasznosabb, hogy a beépített tárolójába képes elhelyezni tárgyakat, majd cipelni. Akár a szemetet is össze tudja szedni. A Willow X AI-funkciókkal bír, 4K-s kamerája segít elkerülni az akadályokat.

Egy töltéssel 6 órát bír a robot, a Pro verzió akár 8 órát is.

Önállóan navigál, érzékeli az esőt, valamint a 25 és 35 százalékos emelkedőkkel is megbirkózik. A robot ára verziótól függően 3990 vagy 4690 dollár, az előrendelések lezártával 4200 és 4900 dollár.

Borítókép: A Willow X, az EEVE kültéri robotja. (Forrás: képernyőkép/YouTube)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.