A helyreállítási források nélkül is elkerüljük a visszaesést + videó

Több mint 160 nemzetközi befektetőnek tartott tájékoztatót Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2023. 03. 31. 10:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Továbbra is erős az érdeklődés Magyarország iránt a világ minden tájáról – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki Facebook-videójában azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyaltak egy videókonferencia keretében.  

– Ahogy a legutóbbi hitelminősítői értékelésekből is látszik, a befektetők kedvezően értékelik a magyar gazdaság stabil alapjait, többek között azt, hogy a háború, a szankciók és a választási év ellenére is csökkent a költségvetés hiánya, és a vártnál jobban mérséklődött az államadósság is – mondta a miniszter.

A magyar gazdaság a helyreállítási források nélkül is az uniós átlag felett erősödött és idén is elkerüli a visszaesést.

– A magyar beruházási ráta a legmagasabb az unióban, továbbra is magas a foglalkoztatás, csökkenő pályára állt az infláció és az év végére egy számjegyűre lassul – sorolta. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: dolgoznak tovább, a cél az, hogy a veszélyes nemzetközi környezetben is megőrizzék a magyar gazdaság stabilitását.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Teknős Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.