Schmidt Mária odaszólt a németeknek

A Terror Háza Múzeum főigazgatója kíváncsian várja a németek LMBTQ-mozgalom melletti kiállását az arab országban is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 11. 17. 13:07
null
epa09296677 A pitch invader with a rainbow colours flag before the UEFA EURO 2020 group F preliminary round soccer match between Germany and Hungary in Munich, Germany, 23 June 2021. EPA/Kai Pfaffenbach / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) Fotó: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mivel pedig önök nyilván ezúttal is morális alapokon állnak, amit velünk, magyarokkal kapcsolatban az utóbbi években minden alkalommal hivalkodóan ki is nyilvánítottak – például a migrációs krízis csúcsán –, kétségem sincs afelől, hogy ezúttal a Katarban valóban üldözött LMBTQ+ emberek jogaiért állnak majd ki határozottan” – írta csípős hangvételű Facebook-bejegyzésében Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum, illetve a XX. és XXI. Század Intézet főigazgatója.

Schmidt Mária a november 20-án, Katarban megkezdődő labdarúgó-világbajnokságról írta le a véleményét. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a német kancellárnak, a német szövetségi kapitánynak és a labdarúgó-szövetség elnökének címzett levelében emlékeztetett, hogy „2021 júniusában, a német és a magyar labdarúgó-válogatott európa-bajnoki csoportmérkőzésén Bajorország fővárosát, Münchent szivárványszínbe öltöztették és az Allianz Arénát a szivárvány színeivel világították ki. A lelátó szivárványzászló-rengetegben úszott, a német válogatott kapusa, Manuel Neuer, szivárványszínű csapatkapitányi karszalagban lépett pályára.” 

Schmidt Mária szerint ekkor a németek az egész mérkőzést „átpolitizálták”, kifütyülték a magyar himnuszt, felülírva az ezeréves bajor–magyar kapcsolatot. 

Mint fogalmazott, mindezt egy „vélelmezett sérelem miatt, amit azzal okoztunk, hogy »érzékenyítő« tevékenységüket kitiltottuk a magyar bölcsődékből, óvodákból és iskolákból, önöknek ez olyan fontos, hogy felülír mindent: a sportszerűséget, a barátságot, a szövetségesi viszonyt, a vendégszeretet és az udvariasságot is”.

Itt az idő, hogy a transz- és melegközösség iránt érzett megkülönböztetett elkötelezettségüket a hamarosan kezdődő katari futball-világbajnokságon ugyanilyen formában juttassák kifejezésre

 – fogalmazott. Hozzátette: az egész csapatuk viseljen szivárványszínű karszalagot a Katarban üldözött melegekkel való szolidaritást kifejezésre, világítsák ki a stadiont szivárványszínűre, és lássák el a közönséget szivárványszínű zászlókkal. 

Ez annál is inkább kötelességük, hiszen mostantól, az orosz diktatúra ellen tiltakozva, a nyilván kifogástalan demokráciát működtető katariaktól szándékoznak olajat beszerezni.

Schmidt Mária bejegyzését úgy zárta:

„Amennyiben ez nem történne meg, az azt bizonyítaná, hogy önök gyávák, és hogy a tavalyi demonstrációjuk nem szólt másról, mint arról a szándékukról, hogy minket megalázzanak.”

A teljes bejegyzés IDE kattintva tekinthető meg.

 

Borítókép: Aktivista szurkoló fut be az Allianz Aréna pályájára a magyar himnusz alatt, a 2021 nyarán rendezett Európa-bajnokság német–magyar mérkőzésén, Münchenben (Forrás: Facebook/Schmidt Mária)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.