Gyermekekkel teli hajó borult a vízbe, legalább tizenöten meghaltak

Több tucat gyerekkel a fedélzetén felborult egy hajó az északnyugat-nigériai Sokoto államban, 15 gyerek vízbe fulladt, 25-en eltűntek – közölte a sajtóval szerdán a Sokotóban lévő Shagari körzet adminisztratív vezetője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 10. 13:56
null
Földközi-tenger, 2023. március 13. A Sea Watch német humanitárius szervezet által közreadott felvétel egy migránsokat szállító bárkáról a líbiai partoknál, Bengázi térségében 2023. március 11-én, mielõtt a 47 illegális bevándorlót szállító, túlzsúfolt bárka hajótörést szenvedett a Földközi-tengeren. Az olasz parti õrség 17 embert tudott élve kimenteni a tengerbõl. MTI/AP/Seawatch.org/Christian Gohdes Fotó: Christian Gohdes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aliyu Abubakar azt mondta, a gyerekek fát akartak gyűjteni a folyó túlpartján, amikor a túlterhelt hajó felborult. A fedélzeten körülbelül negyvenen utaztak, a halottak között 13 lány van, 25 eltűntet még keresnek.

Elmondta, hogy a környékbeli faluban élő gyerekek reggelente gyakran járnak fát gyűjteni, amelynek egy részét eladják a szomszédos településeken, hogy a megkeresett pénzzel segítsenek családjaikon.

Sokoto Nigéria egyik legszegényebb része.

Az államban, ahogy az ország többi részén is, gyakoriak a hajóbalesetek. A tragédiákat a vízijárművek elhanyagolt állapota, a hajózási szabályok áthágása, a hiányos biztonsági előírások és a túlterheltség okozza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Seawatch.org/Christian Gohdes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.