Nyugat-afrikai bevándorló követte el a nottinghami gyilkosságokat

A hatóságok számára nem volt ismeretlen a 31 éves férfi, feltételezések szerint nem állt kapcsolatban szélsőségesekkel.

2023. 06. 14. 7:38
null
Nottingham, 2023. június 13. Rendõrség által lezárt utcán egy fehér furgon Nottinghamben 2023. június 13-án, miután súlyos, három halálos áldozattal járó incidens történt a közép-angliai városban. Egy 31 éves férfit gyilkosság gyanújával õrizetbe vettek. Három sérültet kórházban ápolnak, õket egy furgon megpróbálta elgázolni. MTI/EPA/Lindsey Parnaby Fotó: Lindsey Parnaby
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 31 éves, nyugat-afrikai bevándorlót gyanúsítanak azzal, hogy kedd hajnalban három embert megölt a közép-angliai Nottingham központjában.

A késeléses támadásnak két 19 éves fiatal esett áldozatul, akik éjszakai mulatozásból tartottak hazafelé, a harmadik halálos áldozat pedig egy ötvenes éveiben járó férfi.

Helyszínelő rendőrök Nottinghamben 2023. június 13-án Fotó: Jacob King / MTI/AP/PA

A merénylet elkövetője a gyilkosságok után ellopott egy fehér színű teherautót, amellyel egy buszmegállóban várakozók közé hajtva három embert elgázolt. A The Independent brit napilap közlése szerint egy férfi továbbra súlyos állapotban van, a másik két áldozat könnyű sérüléseket szenvedett. Feltételezések szerint az idősebb leszúrt áldozattól lophatta el az elkövető a járművet.

A rendőrségi nyomozásban a terrorelhárítás is részt vesz, ez idáig azonban nem erősítették meg, hogy a támadó szélsőséges szervezetekkel állna kapcsolatban.

Ugyanakkor a pontos indítékot sem sikerült még kideríteniük a hatóságoknak. A nyomozás eddigi állása szerint egyedül hajtotta végre a támadásokat. A The Telegraph brit konzervatív napilap arról számolt be, a 31 éves afrikai férfi legálisan telepedett le az Egyesült Királyságban és nem volt ismeretlen a rendőrség számára. A lap szerint korábban egészségügyi problémái is voltak a támadónak.

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a halálos áldozatok személyazonosságát, ám a Notthinghami Egyetem ismertette, köztük van egyik hallgatójuk, a mindössze 19 éves Barnaby Webber. A fiatal krikettjátékos volt, a Bishops Hull Cricket Club nevű sportklubhoz 2021-ben csatlakozott. Webber barátnőjével, a szintén 19 éves Grace Kumarral tartott hazafelé egy szórakozóhelyről, amikor a nyugat-afrikai férfi rájuk támadt. A harmadik áldozat személyazonosságát ez idáig nem ismertették.

Borítókép: Rendőrség által lezárt utcán egy fehér furgon Nottinghamben 2023. június 13-án, miután súlyos, három halálos áldozattal járó incidens történt a közép-angliai városban (Fotó: MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.