Három embert találtak holtan az angliai Nottingham központjában

A brit várost rendőrök és tűzoltók lepték el, több utat kordonokkal lezártak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 10:56
null
Nottingham, 2023. június 13. Rendõrök lezárnak egy utcát Nottinghamben 2023. június 13-án, mert súlyos, három halálos áldozattal járó incidens történt a közép-angliai városban. Egy 31 éves férfit gyilkosság gyanújával õrizetbe vettek. MTI/AP/PA/Jacob King Fotó: Jacob King
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három embert holtan találtak a közép-angliai Nottingham központjában, egy férfit letartóztattak – számolt be kedd délelőtt a Sky News brit hírcsatorna a rendőrség közlésére hivatkozva.

A brit média közlése szerint a hatóságokat nem sokkal hajnali négy óra után értesítették, miután három embert holtan találtak az utcán. Mindeközben a rendőrséget annak kapcsán is értesítették, hogy a közelben egy fehér színű furgon legalább két embert elgázolt, őket kórházba szállították.

Helyszínelő rendőrök Nottinghamben 2023. június 13-án, miután súlyos, három halálos áldozattal járó incidens történt a közép-angliai városban Fotó: Jacob King/MTI/AP/PA

A hatóságok egy 31 éves férfit őrizetbe vettek, akit gyilkossággal gyanúsítanak. A rendőrségi tájékoztatás egyelőre nem tért ki az elkövetők indítékára, ám Kate Meynell, a nottinghamshire-i rendőrség munkatársa ismertette, a három elhunyt esete összefügg.

 

Egy szörnyű és tragikus esetről van szó, amely három emberéletet követelt

 

– fogalmazott.

Hozzátette: a nyomozók nagy erőkkel dolgoznak az ügyön. Mindeközben szemtanúk is nyilatkoztak a brit sajtónak. Többen a hajnali órákban arra keltek, hogy szirénázva érkeznek ki a helyszínre a rendőrök, mások vérfagyasztó sikolyról számoltak be.

 

A BBC brit közmédiának egy névtelenül nyilatkozó férfi azt mondta, kinézett az ablakon és egy férfit és egy nőt látott késsel egymásnak esni: először a férfi szúrta le a nőt, majd a nő esett neki társának, végül mindketten az út közepén estek össze. 

 

Korábban a sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy Nottingham központját lezárta a rendőrség: a Londontól 180 kilométerre északnyugatra fekvő város villamoshálózatának forgalmát leállították, a belvárost széles rendőri kordonnal vették körül és hat helyi főutat lezártak.

A rendőrség további részletek nélkül csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő súlyos incidensről van szó, és kérte, hogy a lakosság kerülje el az érintett negyedet. A helyszínen készült első felvételeken számos rendőrautó és tűzoltóegység látszik – írta az MTI. Az esetről és fejleményeiről Rishi Sunak brit miniszterelnököt is tájékoztatják, erről maga a kormányfő számolt be Twitter-oldalán.

Borítókép: Rendőrök lezárnak egy utcát Nottinghamben 2023. június 13-án, mert súlyos, három halálos áldozattal járó incidens történt a közép-angliai városban (Fotó: MTI/AP/PA/Jacob King)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.