Közel kétszáz keresztényt mészároltak le karácsonykor Nigériában

Súlyos etnikai-vallási zavargások törtek ki az afrikai országban.

Forrás: Breitbart2023. 12. 28. 22:01
null
Mubi, 2018. május 2. 2018. május 2-áb közreadott képen sûrû fekete füst gomolyog az északkelet-nigériai Mubi településén elkövetett pokolgépes merénylet helyszínén május 1-jén. A település mecsetjében végrehajtott kettõs öngyilkos merénylet következtében legkevesebb 24 ember életét vesztette. Egyelõre egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetõjeként, ugyanakkor a Boko Haram dzsihadista szervezetet gyanítják a merénylet hátterében. (MTI/EPA) Fotó: ------------------- Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nigériai Plateau államban, amely az északi muszlim és a déli keresztény terület közti átmenetet képezi, etnikai-vallási zavargások törtek ki karácsonykor, amikor is a helyi fulani állattenyésztő népesség rátámadt a földművelő keresztény lakosokra, akik közül 195 főt lemészároltak – írta meg a Breitbart. A fulanik célja egyértelműen az volt, hogy a keresztény közösséget kiirtsák. A keresztény közösség több esetben szenvedett el hasonló atrocitásokat Afrika-szerte, amelyek mély felháborodásokat váltottak ki.

Noha az olyan szélsőséges terrorszervezetek, mint a Boko Haram folyamatosan követnek el brutális támadásokat a térségben, a V4NA nemzetközi hírügynökség arra hívta fel a figyelmet, a vérengzések gyakran elkerülik a német sajtó figyelmét. A német sajtó például túl keveset tudósított az esetekről és az elkövetők megnevezése is hagyott némi kivetnivalót maga után – írta a hírügynökség a Junge Freiheit német hírportálra hivatkozva. A V4NA kiemelte, a Der Tagesschau német hírportál például csak fegyveres bandákról írt a honlapján. A Zeit Online pedig a klímaválság által kiélezett konfliktusok kapcsán említette meg a brutális mészárlást. A ZDF is hasonló meglátásokra húzta fel a történetet.

Nigéria évtizedek óta helyszíne az etnikai-vallási zavargásoknak, amelyeket a keresztény közösségek erősen megszenvednek, sorsuk rendkívül nehéznek mondható az országban.

Borítókép: Nigéria lángokban (MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.