Saját apját is megölhette a cseh tömegmészáros + videók

„Gyűlölöm a világot és annyi kínt akarok hátrahagyni, amennyit csak lehet” – írta a közösségi médiában.

2023. 12. 21. 18:59
Several killed, injured in Prague university shooting
PRAGUE, CZECH REPUBLIC - DECEMBER 21: Police take security measures as several people were killed and injured in a shooting incident near a university in Prague, Czech Republic on December 21, 2023. The incident took place at the Charles University Faculty of Arts in central Prague, according to the police. Stringer / AnadoluNo Use USA No use UK No use Canada No use France No use Japan No use Italy No use Australia No use Spain No use Belgium No use Korea No use South Africa No use Hong Kong No use New Zealand No use Turkey Fotó: Reuters/Anadolu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiában megjelent, meg nem erősített hitelességű fotók szerint az elkövető a tetőről, egy távcsöves puskával nyithatott tüzet. Indítékai egyelőre ismeretlenek. Az X-en megjelentek olyan híresztelések is, amelyek szerint előre eltervezte és bejelentette, hogy iskolai lövöldözésre készül. 

Egyes sajtóinformációk szerint az elkövetőt David Kozaknak hívták, a lövöldözés előtt pedig több, az ámokfutásra utaló bejegyzést is közzétett a közösségi médiában.

 

Cseh rendőrségi információk alapján egy erőszakos halált halt férfit találtak ma délután Hostounban. Ezzel összefüggésben egy 1999-es születésű, keresett férfi után nyomozást hirdettek, akit ezzel az erőszakos bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A rendőrség szerint a prágai lövöldözés elkövetője egy 24 éves férfi volt, aki egy Prágához közeli faluból származott. 

Gyűlölöm a világot és annyi kínt akarok hátrahagyni, amennyit csak lehet

– állt az elkövető egyik írásában. Sajtóértesülések szerint az elkövető a mészárlást megelőzően saját apjával is végezhetett, ő lehetett az, akit Hostounban találtak holtan. 

A prágai fegyveres holttestét az egyetemen találták meg – mondja a cseh rendőrség vezetője. Egyes cseh sajtóforrások alapján lelőtte magát. A rendőrség szerint a fiatal férfi több fegyvert és állítólag robbanószert is birtokolt. 

Történelem szakos hallgató volt, már reggel lelőtte az apját, a rendőrség kereste. Sajnos túl későn találták meg − mondta egy hallgató az egyetemről.

Borítókép: Prága (Fotó: Stringer/Anadolu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.