Román publicista az EU Magyarország elleni akciójáról: ennyire képesek

Magyarország európai uniós kiállását méltatja cikkében Adrian Onciu román újságíró. Az opozitia.net portál szerzője szerint „Magyarországon egy egyértelmű többség érvekkel alátámasztott, kiegyensúlyozott, a kontinens keresztény gyökereinek szellemében elképzelt utat lát Európa számára”.

VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. szeptember 27. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke érkezik az uniós testület heti rendes ülésére Brüsszelben 2023. szeptember 27-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Negyvenöt év kommunizmus után Magyarország erős antitesteket termelt mindenfajta diktatúra ellen. A többi hazugság és liberális propaganda” – fogalmazott Onciu. Mint írta, „szomszédaink megbüntetése csak mert egy másfajta, konzervatív politikát képviselnek, egy nagy és minősíthetetlen visszaélést jelent”. Szerinte a jogállamisággal kapcsolatos mellébeszélések már a funkcionális analfabéták körében sem hatásosak. 

Röviden: Magyarország egy olyan Európát akar, amely a szuverén államokra épül, míg a brüsszeli bürokraták még inkább egy kézbe összpontosítanák a hatalmat. Egy olyan hatalomkoncentrációt akarnak, amely még csak nem is az európaiak, hanem a Fehér Ház globalistáinak hasznát szolgálja

– fogalmaz az újságíró. Úgy véli, a helyreállítási alap milliárdjainak blokkolásával vegytiszta autokrata stílusban, és jogtalanul büntették az Orbán-kormányt.   

Adrian Onciu egy későbbi Facebook-bejegyzésében kitér a Financial Times értesülésére is, miszerint az Európai Unió gazdasági csapást mér Magyarországra, ha a magyar kormány nem szavazza meg az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélyt. Az újságíró „akcióban az európai demokrácia” címszó alatt reagált a lapinformációra. 

Egy galád zsarolás Orbánnak címezve. Ennyire képesek

– írta Adrian Onciu.   

Az opozitia.net munkatársa nem először dicséri a magyar kormány külpolitikáját. Tavaly novemberben a publicista arról írt, hogy „Magyarország marad az egyetlen ellenzője a brüsszeli hatalomnak, egy hibátlan érveléssel, de sajnálatos módon, anélkül, hogy hatással tudna lenni a bábként működtetett Ursula von der Leyen-féle politikára”. Mint akkor fogalmazott: „ezzel együtt, kiemelkedő, hogy Orbán és a Fidesz évek óta mellőzni tudják az EU migránspolitikáját, a genderpropagandát, védeni tudják Magyarország keresztény értékeit és semleges pozícióit olyan háborúkban, amelyek nem az övéi”.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.