A jobboldali pártok a szabadságot tűzték a zászlajukra

A pártvezetők feladata az, hogy világos alternatívát nyújtsanak a másik oldalhoz képest, és nem az, hogy egy gyenge visszhangja legyünk a másik oldalnak – fogalmazott a csütörtöki CPAC Hungaryn Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke.

2024. 04. 25. 18:13
Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnököt (j) a Karmelita kolostorban 2024. április 25-én (Fotó: Benko Vivien Cher)
Fotó: Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Patriótaként azt mondjuk, hogy Ausztrália a legjobb ország a világon, természetesen és szeretnénk, ha ez így is maradna.  Egyfajta modern, konzervatív szövetség létrehozásáról fontos beszélni. Ezzel talán véget tudunk vetni a jobboldali pártok közötti polgárháborúnak. A legnagyobb probléma azonban azzal van, ha balra tolódunk annak érdekében, hogy új szavazókat szerezzünk – fogalmazott a csütörtöki CPAC Hungaryn Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke.

Mint kifejtette, azok az emberek, akik általában ideológia által vezéreltek, és kevesebbet kell aggódniuk a saját életük miatt, egyre inkább a baloldalra szavaznak. A szegényebb emberek azonban általában többen vannak, mint a gazdagok, még a nyugati, viszonylag gazdag országokban is.  Hozzátette: a baloldali pártok egyre inkább a jólétben élők pártjává válnak, olyan emberekévé, akik az államtól kapják a pénzüket. 

Ez nem szabad hogy elkeserítse a konzervatívokat. A jobboldali pártok a szabadságot tűzték a zászlajukra. De  ez nem azt jelenti, hogy a jobboldalnak el szabad engednie a gazdasági kérdéseket, hiszen a gazdaság nagyon fontos. Az oktatási rendszer javításához, az egészségügyi rendszer fejlesztéséhez, a társadalombiztosítási rendszerhez, valamint a családtámogatáshoz is elengedhetetlen

– fogalmazott. Tony Abbott elmondta: Donald Trump tökéletesen összhangban van a jobboldali szavazók igényével, és pontosan ezért tudott ennyire meggyőzően nyerni a republikánus előválasztásokon. A republikánusok viszont kezdik elhanyagolni például a klímavédelem kérdését, amelynek szerinte meglehet a böjtje. – A legtöbb kétkezi dolgozó úgy érzi, hogy mind a két párt oldaláról átverte őket az uralkodó osztály – tette hozzá.

Tony Abbott kifejtette: pártvezetőként mindig hangsúlyozta, hogy „a mi feladatunk az, hogy teljesen világos alternatívát nyújtsunk a másik oldalhoz képest, és nem az, hogy egy gyenge visszhangja legyünk a másik oldalnak”. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök (Fotó: Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.