A sofőr nem húzta be a kéziféket, diákokat gázolt a kamion a fesztiválon + videó

Brutális felvételek egy fesztiválról, csak erős idegzetűeknek. Másfél tucat fiatal került kórházba a történések után.

2024. 05. 04. 19:08
Illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sofőr nélküli tehergépjármű 29 diákot gázolt el egy kirgizisztáni fesztiválon. A kamiont korábban egy fagylaltárus használta. Egy adott pillanatban azonban a jármű megindult, s hirtelen lejtmenetbe került. Több diákot elgázolt, mivel a gyermekek nem láthatták az érkező járművet, hátat fordítottak nekiak. Néhányuknak ugyan sikerült elmenekülniük, de sokan nem voltak ilyen szerencsések.

Tizennyolc 9 és 16 év közötti gyermek került kórházba, hét pedig válságos állapotban van.

A borzasztó esetet egy drónkamera rögzítette. A gyerekek Kirgizisztán nagy zászlóját tartották, amikor a kamion elindult.

A félelmetes felvételek azt a pillanatot mutatják be, amikor egy kirgizisztáni fesztiválon egy elszabadult, sofőr nélküli kamion 29 iskolást üt el a tömegben. A gépkocsi sofőrje és a biztonságiak a teherautó felé rohantak, amikor meglátták mekkora a baj, s hogy az a gyerekek felé tart, de nem tudták megállítani. A tömeg sikoltozása figyelmeztetett néhány embert, így ők el tudtak szökni a teherautó elől. Néhányan azonban ismét nem voltak elég gyorsak. A jármű később egy újabb meredek lejtőn gurult tovább, majd egy újabb gyerekcsoportba csapódott, akik ezúttal többnyire a földön ültek.

A kamion végül akkor állt meg, miután áttört egy sátoron. A sokkos állapotban lévő szemtanúk beszámolói szerint mindenütt gyerekeket láttak sebesülten feküdni, szétszórva a fűben.

„A sofőr elfelejtette behúzni a kéziféket” – áll a történésekről szóló egyik jelentésben. A kormány tisztviselői arra utasították az orvosokat, hogy magas színvonalú ellátást biztosítsanak, valamint a szükséges gyógyszereket is kapja meg mindenki. A rendőrség az eset miatt előzetes vizsgálatot indított. „A balesetet gondatlanság és a biztonsági szabályok be nem tartása okozta” – mondta a brutális tömeges gázolással kapcsolatban az Állami Nemzetbiztonsági Bizottság vezetője.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.