Az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van egy jelentés szerint

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.

Forrás: MTI2024. 04. 27. 9:15
Joe Biden amerikai elnök megbotlik és elesik az Izraelről szóló beszéde előtt Philadelphiában, Pennsylvania államban, az Egyesült Államokban 2023. október 13-án.
Joe Biden amerikai elnök megbotlik és elesik az Izraelről szóló beszéde előtt Philadelphiában, Pennsylvania államban, az Egyesült Államokban 2023. október 13-án. Fotó: Kyle Mazza / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes azután nyilatkozott, hogy az amerikai külügyminisztérium április 23-án ismertette a világ emberi jogi helyzetével foglalkozó jelentését, beleértve Észak-Koreát is.


Az észak-koreai hírügynökség beszámolója szerint a phenjani külügyminisztérium „határozottan elítéli és elutasítja az Egyesült Államok külügyminisztériumának úgymond emberi jogi jelentését, ami hazugságokon és hamisításokon, előítéleteken és ellenségeskedésen alapul”. Az észak-koreai külügyminisztérium a washingtoni jelentést a belügyekbe való beavatkozásnak nevezte és jelezte: Phenjan megtorló intézkedéseinek „nincs határa”.
A phenjani külügyminisztérium szerint az Egyesült Államokban „folytatódik az emberi jogok súlyos megsértése, beleértve az emberek rendszeres elnyomását, az etnikai, fajok és vallások közötti konfrontációt, továbbá különféle erőszakos bűncselekményeket”.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök megbotlik és elesik az Izraelről szóló beszéde előtt Philadelphiában, Pennsylvania államban, az Egyesült Államokban 2023. október 13-án  (fotó: Kyle Mazza / ANADOLU / Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.