Fontos egyeztetés a cseh és a magyar külügyminiszter között Budapesten

Több ügyben is egyetért a magyar és a cseh komány. Ilyen például a nukleáris energia és a migráció kérdése.

Forrás: Facebook2024. 04. 26. 10:15
SZIJJÁRTÓ Péter; KOMBOSZ, Konsztantinosz
Nicosia, 2024. április 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Konsztantinosz Kombosz ciprusi külügyminiszterrel folytatott a nicosiai tárgyalásai utáni sajtóértekezleten 2024. április 2-án. MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz Fotó: Pétrosz Karadjiasz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehország, a cseh nemzet jó barátunk. Ezt írta a Facebook-oldalára Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Jan Lipavskýt, a Cseh Köztársaság külügyminiszterét.

Együttműködésünk szövetei sokkal szorosabbak, mint ahogy az a köztudatban megjelenik: visszautasítjuk a migrációt, használjuk a nukleáris energiát és folyamatosan, kölcsönösen nőnek a vállalati beruházások

– közölte a bejegyzésében Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Konsztantinosz Kombosz ciprusi külügyminiszterrel folytatott a nicosiai tárgyalásai utáni sajtóértekezleten 2024. április 2-án (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.