Komoly veszélyt jelent a migrációs válság

Az illegális migráció elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban Santiago Abascallal, a Vox párt elnökével, a spanyol képviselőház tagjával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Forrás: MTI2024. 04. 26. 11:18
ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a spanyol Vox párt elnökével tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor és Santiago Abascal megállapították: Magyarországra és Spanyolországra is komoly veszélyt jelent a migrációs válság, ami ellen az államoknak a lehető legkeményebb eszközökkel kell vagy kellene fellépniük. 

ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Santiago Abascalt, a spanyol Vox párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját a karmelita kolostorban 2024. április 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Európát meg kell védeni

 – szögezték le, hozzátéve: engedély nélkül senkit sem lenne szabad beengedni az EU területére.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Santiago Abascalt, a spanyol Vox párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját (b2) a Karmelita kolostorban 2024. április 26-án. A miniszterelnök mellett Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Santiago Abascalt, a spanyol Vox párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját (b2) a karmelita kolostorban 2024. április 26-án. A miniszterelnök mellett Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Santiago Abascal arról is beszélt, hogy a spanyol baloldal nemrég már állampolgárságot is adott a migránsoknak, ami igen veszélyes döntés. 

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta: 

Magyarország ilyesmit soha sem szavazna meg.

A totalitáriusok lábbal tiporják a jogainkatm és megcibálják az identitásukat, erről beszélt Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke a CPAC Hungary 2024 rendezvény első napján. Mint arról beszámoltunk, a konzervatív politikus szerint mivel a népek egyre erőteljesebben szállnak szembe a totalitárius rendszerekkel, maguk a totalitáriusok próbálják megfosztani a szülőket attól a joguktól, hogy a gyermeküket úgy neveljék és oktassák, ahogy ők szeretnék.

Bámulattal tisztelik Orbán Viktort Spanyolországban. Magyarország ugyanaz ma Európában, mint Gallia az Asterix és Obelixből, pont úgy állja a sarat a támadásokkal szemben

– jelentette ki.

 

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Santiago Abascalt, a spanyol Vox párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját a karmelita kolostorban 2024. április 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.