Magyarország maradt a konzervatívok utolsó európai bástyája

A kommunizmus bukása óta ritkán látott rendőrállami módszerek – így reagáltak a CPAC szervezői a NatCon-botrány után.

Forrás: Mandiner2024. 04. 18. 20:29
ORBÁN Viktor
Prime Minister Viktor Orban speaks at the two-day CPAC Hungary conservative conference at the Balna venue in Budapest on May 4, 2023 (Photo: MTI/Szilard Koszticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ X-oldalán fejezte ki megdöbbenését a brüsszeli események kapcsán az április végén Budapesten megrendezett CPAC Hungary számos szervezője és résztvevője – szúrta ki a Mandiner hetilap a bejegyzést. A közlemény szerint a felelősök örök szégyene, hogy megpróbálták betiltani a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) az Európai Unió fővárosában.

A woke-elit a kommunizmus bukása óta ritkán látott rendőrállami módszerekhez folyamodott, hogy elhallgattassa és feloszlassa a konzervatív politikusok és gondolkodók csoportját az európai parlamenti választások előtt, s az arrogancia és a választók elkerülhetetlen ítéletétől való félelemből fakadó akcióban az ébredés kultusza a marxizmus igazi örököseként mutatkozott meg

– áll a bejegyzésben.

Mint írják, a lehető leghatározottabban elítélik a történteket, és szolidaritásukat fejezik ki a NatCon szervezőivel, előadóival és vendégeivel.

S ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is világossá tette: a tisztesség és a józan ész erőit nem állította meg a kommunizmus, és soha nem is fogja megállítani a brüsszeli elit

– fogalmaztak.

Egy hét múlva, immár harmadik éve, Budapesten kerül sor az egyetlen európai kontinensen zajló Konzervatív Politikai Akció Konferenciára, a CPAC Hungaryra – emlékeztetett a lap.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.