„Orbán Viktor az egyik kulcsa a konzervatív pártok egyesülésének”

–Mi vagyunk azok, akik szeretjük a hazánkat és tisztelünk mindenkit, akik szeretnénk megvédeni országunkat. Ők pedig azok, akik egy világnarratívát követnek, és szeretnék eltörölni a különböző hagyományokat, vallásokat. Mi azok vagyunk, akik ezt meg akarjuk védeni. Ők azok, akik el fogják veszíteni az elkövetkező választásokat, mi pedig meg fogjuk ezt nyerni – jelentette ki Harald Vilimsky, az osztrák FPÖ EP-képviselője a CPAC Hungaryn.

2024. 04. 26. 12:06
Harald VilimskyMember of the European Parliament Harald Vilimsky delivers a speech during a Identity and Democracy Party meeting held at Beato convent, in Lisbon, on November 24, 2023. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy osztráknak, nekem a magyar olyan, mint egy titkos nyelv. Ugyanakkor egy fantasztikus ország az önöké, fantasztikus emberekkel. Nagyon szeretem, és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam, hogy színpadra lépjek – mondta a pénteki CPAC-en Harald Vilimsky, az osztrák FPÖ EP-képviselője, miután magyarul köszöntötte a jelenlevőket.

Úgy folytatta: 

– Mi, konzervatívok vagyunk azok, akik szeretjük a hazánkat. A globalisták ehhez képest egy világnarratívát követnek, és szeretnék eltörölni a különböző hagyományokat, vallásokat. Mi vagyunk azok, akik mindezt meg akarják védeni. Éppen ezért fogják elveszíteni ellenünk a harcot. Ez ennyire egyszerű

 – jelentette ki. A képviselő szerint azt kell elérni a konzervatívoknak, hogy erős szövetséget alakítsanak ki szerte a világban.

– Az a megtiszteltetés ért, hogy Európai Unióból és az Egyesült Államokból érkező politikus barátaimmal beszélgethettem az elmúlt napokban, és arra jutottunk: a közös célunk az, hogy megvédjük a saját országainkat, hogy megvédjük a nyugati világot az illegális migrációtól, hogy Európa ne váljon egy második Afrikává. Nem szeretnénk, ha a Mohamed név válna a leggyakoribb névvé országainkban – mondta. Hozzátette: ehhez a harchoz Magyarország azonban kevés. Mint mondta, áldás az, hogy Magyarországon egy olyan miniszterelnök van hatalmon, aki ténylegesen törődik a magyar emberekkel.

Tegnap volt lehetőségem arra, hogy beszéljek Orbán Viktorral, és tudom, hogy ő az az ember, aki az egyik kulcsa lesz a konzervatív, jobboldali pártok egyesülésének Európában

– mondta. Az osztrák FPÖ EP-képviselője szerint a szabadságot annak a tükrében kell vizsgálnunk, hogy a terrorizmust mennyire tudjuk megállítani, ugyanis a biztonság a kulcsa mindennek. Hozzátette: 

a globalisták behozták a terrorizmust Európába, aztán elvették az európaiaktól a lehetőséget, hogy megvédjék magukat a terroristáktól. 

Azt is mondta, békét szeretnének Oroszország és Ukrajna között.

– Szeretnénk, ha nem lenne több halál. Szeretnénk, ha tűzszünet lenne, szeretnénk olyan együttműködést Európában, amely elhozná a békét, a szabadságot és a prosperitást – mondta. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy novemberben az amerikaiak elküldik a politikai porondról az aluszékony Joe Bident, és megválasztják azt a Donald Trumpot, aki harcol a globalizmus ellen, megállította a migrációt, kiállt az amerikai polgárok, valamint a szólásszabadság mellett.

 

Borítókép: AFP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.