Tragédia az autóversenyen + videó

Legkevesebb hét személy meghalt és többen kórházi ellátásra szorultak a baleset következtében.

Forrás: DW2024. 04. 22. 9:17
Sebesültet szállítanak el mentőautóval egy autóverseny helyszínéről a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól mintegy 180 kilométerre, keletre levő Dijatalava településen 2024. április 21-én, miután az egyik versenyautó kisodródott, és a nézősereg közé hajtott a pálya egyik nem védett szakaszán. Forrás: (MTI/AP/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb hét ember halálát okozta vasárnap az a versenyautó, amely letért a pályáról és a nézők tömegébe csapódott Srí Lankán. Egy nyolcéves gyerek is az áldozatok között van. 

A baleset a Fox Hill nevezetű körpályán történt, ahol éppen egy autóversenyt rendeztek meg.

Összesen 27 embert szállítottak kórházba, közülük heten belehaltak sérüléseikbe

– mondta Nihal Thalduwa, a rendőrség szóvivője.

A hátralevő futamokat a baleset után leállították. A rendőrség a vizsgálatot már elindította. 

Az eseményre hozzávetőlegesen 45 ezer néző volt kíváncsi, miután az öt évig szünetelt a világjárvány és a Srí Lanka-i gazdasági válság miatt. A balesetet megelőzően Vikum Liyanage hadseregfőnök elmondta, hogy eseményt ingyenessé tették. 

Borítókép: Sebesültet szállítanak el mentőautóval egy autóverseny helyszínéről a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól mintegy 180 kilométerre, keletre levő Dijatalava településen 2024. április 21-én, miután az egyik versenyautó kisodródott, és a nézősereg közé hajtott a pálya egyik nem védett szakaszán (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.