Trump: „Nem lenne helyénvaló…”

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij Ukrajnába hívta Donald Trumpot. A kijevi vezető azonban úgy tűnik, egyelőre hiába várja Trumpot. A republikánus elnökjelölt szerint most, amikor nincs hivatalban, nem lenne helyénvaló Ukrajnába látogatnia.

2024. 04. 11. 8:00
TRUMP, Donald
Donald Trump, volt amerikai elnök. (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel) Fotó: Sarah Yenesel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij egy keddi interjúban Ukrajnába hívta Donald Trumpot, és kijelentette, hogy ott lehetőség lesz meghallgatni a volt amerikai elnök elképzeléseit az orosz–ukrán háború lezárásának lehetséges módjáról – írja a Reuters brit hírügynökség. Trump kampánystábja ugyanakkor azt közölte, hogy nem volt hivatalos kapcsolatfelvétel Zelenszkij részéről.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt nem hivatalos elnökjelöltje választási gyűlésen a Wisconsin állambeli Green Bayben 2024. április 2-án. (Fotó: MTI/EPA/Andy Manis)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt nem hivatalos elnökjelöltje választási gyűlésen a Wisconsin állambeli Green Bayben 2024. április 2-án (Fotó: MTI/EPA/Andy Manis)

Donald Trump szerint jelenleg nem lenne helyénvaló, hogy Ukrajnába látogasson, mivel nem ő az amerikai hadsereg főparancsnoka – válaszolta a volt elnök kampánystábja.

Nem először hívta Ukrajnába a volt amerikai elnököt Volodimir Zelenszkij. Mint arról korábban beszámoltunk, a kijevi vezető a Fox Newsnak adott interjúban felszólította Joe Biden elnököt és Donald Trump republikánus elnökjelöltet, hogy látogassanak el Ukrajnába, hogy a saját szemükkel láthassák a valódi helyzetet. Trump korábban többször is elmondta, hogy ő képes lenne 24 óra alatt véget vetni az orosz–ukrán háborúnak.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök. (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.