Helikopterből készült, eddig nem látott felvételeket tett közzé Moszkva az orosz–ukrán háborúról

Az oroszok mindent látnak fentről.

Forrás: Oroszország Védelmi Minisztériuma2024. 05. 06. 7:31
Illusztráció, egy Mi-35M típusú katonai helikopter katonai repülési versenyen vesz részt Oroszország Krasznodar régiójában 2019. március 28-án. (Fotó: VITALIJ TIMKIV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napról napra brutálisabb a több mint két éve tartó orosz–ukrán háború. Mint arról korábban beszámoltunk, Ukrajnában egymást érik az összecsapások Moszkva és Kijev csapatai között.

Az AP által megszerzett, videófelvételről készített  kép Ocseretinéről 2024. május 4-én. Az ukrán hadsereg elismerte, hogy az orosz erők megvetették a lábukat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő faluban, de a harcok folytatódnak. (Fotó: MTI/AP/Kherson/Green)
Videófelvételről készített  kép Ocseretinéről 2024. május 4-én. Az ukrán hadsereg elismerte, hogy az orosz erők megvetették a lábukat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő faluban, de a harcok folytatódnak. Fotó: MTI/AP/Kherson/Green

Az orosz erők előrenyomulása pedig folytatódik. A harci sikereikről pedig rendszeresen tesz közzé videókat is az Oroszországi Föderáció.

Mindent láthatunk felülről!

– írta ehhez a felvételhez a Telegram-csatornáján a Védelmi Minisztérium. A videóban az látható, ahogy a Ka–52M Alligator felderítő és támadóhelikopterből, a Mi–35M szállító- és harci helikopterből és az Mi–8 többcélú helikopterből álló katonai légi csapásmérő egység sikeresen eltalálta az ukránokat. Hozzáteszik, irányítatlan S–8 repülőgép-rakétákkal lőttek a helikopterek.

 

Borítókép: Egy Mi–35M típusú katonai helikopter katonai repülési versenyen vesz részt Oroszország Krasznodar régiójában 2019. március 28-án (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.