Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt az orosz válasz, egyetlen lépésre a világháború

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese reagált a brit háborús kijelentésekre.

2024. 05. 11. 5:50
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz–ukrán háború eszkalálódására figyelmeztet (Fotó: AFP/Mikhail KLIMENTYEV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az üzengetés az orosz–ukrán háború árnyékában, egyre többször merül fel egy lehetséges harmadik világháború kitörése. 

Bizonyos körülmények között az ilyesmire nem csak Kijevnek repül a válasz. És nem csak hagyományos robbanóanyagokkal, hanem speciális lőszerekkel is. És az ilyen támadásokra adott válasz kidolgozását célozzák a tervezett gyakorlatok. És ezt még őfelsége nem teljesen művelt idiótáinak is fel kellene ismerniük 

– reagált Dmitrij Medvegyev arra, hogy David Cameron brit külügyminiszter a napokban arról beszélt, Ukrajnának joga van a britek által szállított fegyverekkel támadni Oroszországot, akár annak a saját területén is. 

Cameron azt mondta, Ukrajnán múlik, hogy eldöntse, hogyan használják fel az Egyesült Királyság fegyvereit. Arra a kérdésre, hogy ez magában foglalja-e az oroszországi célpontokat, kijelentette:

Ukrajnának joga van ehhez. Ahogy Oroszország csapást mér Ukrajnán belül, teljesen érthető, hogy Ukrajna miért érzi úgy, hogy meg kell védenie magát.

Medvegyev arra figyelmeztette a brit külügyminisztert, hogy kétszer gondolja meg, mit mond az orosz–ukrán háború kapcsán.

Mint ismert, Oroszország figyelmeztette a moszkvai brit nagykövetet, hogy a brit fegyverrel orosz területre mért ukrán csapásokra válaszul célponttá válhat bármely brit katonai létesítmény és hadfelszerelés Ukrajna területén és az ország határain túl is – közölte az orosz diplomáciai tárca.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz–ukrán háború eszkalálódására figyelmeztet (Fotó: AFP/Mikhail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.