Megerősítenék a zsinagógák és imahelyek védelmét az Egyesült Államokban

Biztonsági személyzet alkalmazására és kamerák felszerelésére használható fel az a négyszázmillió dolláros extra támogatási keret, amelyre a zsinagógák és más imahelyek pályázhatnak a biztonságuk megerősítésére – jelentette be Chuck Schumer demokrata szenátor. Az intézkedésre azért volt szükség, mert Egyesült Államok-szerte megnövekedett a zsidó és muszlim imahelyek elleni fenyegetések száma. A napokban több New York-i zsinagóga is bombafenyegetést kapott.

2024. 05. 06. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszázmillió dollárral több szövetségi támogatás áll rendelkezésre az Egyesült Államokban az imahelyek biztonságának megerősítésére – jelentette be vasárnap Chuck Schumer demokrata szenátor.

A keret növelésére azért volt szükség, mert az elmúlt hónapokban egyre nagyobb aggodalomra adtak okot a zsidó és muszlim közösségek elleni fenyegetések.

A zsinagógák és más imahelyek biztonsági személyzet alkalmazására vagy kamerák felszerelésére pályázhatnak a keretből – írja a The Times of Israel  izraeli napilap.

A zsinagógák biztonságának megerősítését különösen aktuálissá teszi, hogy a napokban több New York-i zsinagóga is bombafenyegetést kapott – számol be róla a New York Post amerikai napilap. A lap szerint 14 manhattani zsinagóga kapott fenyegetést emailben.

A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i, Izrael elleni támadása óta az antiszemitizmus előretörése tapasztalható az Egyesült Államokban. Tavaly közel kilencezer antiszemita incidenst jegyeztek fel sz országban, ami 140 százalékos emelkedés a 2022-es adatokhoz képest.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.