Újabb földrengés rázta meg Tajvant + videó

Tajvanon 5,8-es erősségű földrengés volt, károkról, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés – közölte a helyi meteorológiai hivatal.

Forrás: MTI2024. 05. 10. 11:09
A tajvani központi hírügynökség (CNA) által 2024. április 23-án közzétett képen a Hualienben található Full Hotel épülete látható, amely korábban az április 3-i földrengésben megsérült, és egy éjszakai földrengéssorozat után tovább dőlt. Fotó: CNA Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrengés – melynek fészke Hualien megye partjaihoz közel volt, 10 kilométeres mélységben – még a fővárost, Tajpejt is megrázta – jelentette az időjárási hatóság, írta az MTI.

Amióta április elején az utóbbi 25 év legerősebb, 7,2-es erősségű földrengése rázta meg Tajvant, nagyjából 1400 utórengést észleltek. Az akkori földrengésben tizenhét ember vesztette életét.

Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, így gyakoriak a földrengések a szigeten.

Borítókép: A tajvani központi hírügynökség (CNA) által 2024. április 23-án közzétett képen a Hualienben található Full Hotel épülete látható, amely korábban az április 3-i földrengésben megsérült, és egy éjszakai földrengéssorozat után tovább dőlt (Fotó: AFP/CNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.