Legalább négy ember halt meg a tajvani földrengésben + videó

Évtizedek óta a legerősebb földmozgás rázta meg Tajvant helyi idő szerint szerda reggel. Több épület megrongálódott, Japánban és a Fülöp-szigeteken cunamiriadót kellett elrendelni. Négy ember meghalt, többtucatnyian megsebesültek a földrengés következtében.

2024. 04. 03. 6:38
Megrongálódott épület Hualienben, miután egy hatalmas földrengés sújtotta Tajvan keleti részét. (Fotó: CNA/AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

7,2-es (más források szerint 7,4-es) magnitúdójú földrengés rázta meg Tajvant helyi idő szerint szerda reggel. A szigetországban 25 éve nem volt ilyen erős földmozgás. A katasztrófa következtében a jelenlegi információk szerint négy ember meghalt, ötvennél is többen megsérültek, számos épület pedig összeomlott.

Nagyon erős volt. Úgy éreztem, mintha a ház összeomlana

– idézi a Reuters hírügynökség az egyik helyi lakost.

A földrengés nyomán cunamiriadót kellett elrendelni Japán déli szigetein és a Fülöp-szigeteken, ezt azonban később feloldották – írja a The Guardian brit napilap.

A rengés, amely 15,5 kilométeres mélységben történt, Hualienben okozta a legnagyobb károkat, ahol többeket csapdába ejtettek az összeomló épületek. A mentőszolgálatok jelenleg is dolgoznak.

A földrengést Kína több részén is érezni lehetett, és eddig legalább huszonöt utórengést regisztráltak. 87 ezer háztartás maradt áram nélkül, és többek között a törvényhozás épülete is megsérült – számol be róla az amerikai Time magazin.

Borítókép: Megrongálódott épület Hualienben, miután egy hatalmas földrengés sújtotta Tajvan keleti részét (Fotó: CNA/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.