Élhetőbb világ a közös ügyük

Egy jobb és élhetőbb világ létrejöttében fáradozókat díjazott idén is a Fidelio. Az Ügy elnevezésű elismerést idén Markó-Valentyik Anna színész, bábművész, rendező és Vörös Anna író, pszichológus, komplex művészeti terapeuta vette át.

Forrás: fidelio.hu2023. 12. 24. 14:00
élhetőbb világ
Fotó: MIKLOS_MOLNAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományosan az előző év kiemelkedő művészi, kulturális teljesítményét foglalja össze a Kult50 – A kultúra 50 arca elnevezésű kiadvány, amit a Fidelio hozott létre. 

élhetőbb világért díj, kultúra 50 arca könyv
A Kultúra 50 arca című kiadvány. Fotó: potszekfoglalo.hu

A kötet azt az ötven kulturális szereplőt mutatja be, akire érdemes odafigyelni. 2018-ban bővültek a kategóriák, ekkor került be az Ügy elnevezésű elismerés is, amellyel azokat díjazták, akik sokat tesznek azért, hogy a kultúra mindenkinek elérhető legyen. Munkájuk részeként tehetségeket kutatnak fel és mentorálnak, művészeti eseményeket hoznak létre. 

A kategória védnöke Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt.

Idén két különlegesen elhivatott alkotóművészre esett a választás ebben a kategóriában.

élhetőbb világért
Élhetőbb világért dolgozik Markó-Valetnyik Anna.  Fotó: Molnár Miklós

Markó-Valentyik Anna színész, bábművész, rendező a gyerekek színházi nevelésében végzett kiemelkedő munkája, a bábművészet iránti elhivatottsága, 

valamint a környezettudatosság népszerűsítéséért tett törekvéseinek elismeréseként részesült a kitüntetésben. Vörös Anna író, pszichológus, komplex művészeti terapeuta pedig érzékenyítő missziója elismeréseként,

amelyet a menekültek láthatatlan lelki sebeinek gyógyításáért végzett az irodalom eszközeivel, a Vadoma címmel megjelent kötetében.

 

élhetőbb világ megteremtéséért
Vörös Anna író, pszichológus is az „Ügy” kitüntetettje. Fotó: Molnár Miklós

– Továbbra is hiszünk abban, hogy akinek fontos egy élhetőbb, jobb világ létrejötte, annak tennie is kell érte. S mi igyekszünk minden lehetséges eszközzel segíteni a társadalmi problémákra érzékeny alkotókat, előadásokat, ügyeket – fogalmazott Várhegyi András, a Fidelio főszerkesztője a díj átadásán. 

A Fidelio az alkotókat és munkáikat egy éven keresztül médiapartnerként támogatja abban, hogy megkapják azt a figyelmet, amit ők és az általuk képviselt fontos ügyek megérdemelnek.

Borítókép: A díjazottak és a Fidelio vezetői (Fotó:Molnár Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.